Bir Kişiyi Daha Uyarabilmek İçin, Bin Mil Daha!

GLOBAL WARNER (KÜRESEL UYARICI): Önce çalışmalarına Türkiye’de karadan başlayıp, daha sonra tüm dünyayı küresel ısınmaya karşı uyarmak, bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla yola çıkacak bir yelkenli. 3 kişilik tayfası ile 2007 yılı içerisinde İstanbul’dan hareket ederek tam bir dünya turu atacak ve 3 yıl sonra 2010 yılında, İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti'yken geri dönecek...

İnsanları çevre duyarlılığı karşısında bilgilendirmeyi, bununla birlikte Kyoto Protokolü'nü imzalamamış ya da imzaladığı halde anlaşmaya uymayan ülkeleri uyarmayı hedefliyorlar.

Bunu yapabilmek için de, yol boyunca karşılaştıkları tüm teknelere küresel uyarıcı bayrağı verecek, insanlardan söz vermelerini ve küresel uyarıcı olmalarını, destek olmalarını isteyecekler.

Tunç Kılıç'la Fikir Atölyesi'ndeki, 'Bir Kişiyi Daha Uyarabilmek İçin, Bin Mil Daha' başlıklı, söyleşiyi okuyup; Global Warner nedir?, Nasıl desteklerim?, Küresel Uyarıcı Nasıl Olunur? gibi sorulara da cevap bulduktan sonra, GLOBAL WARNER'a destek vermemek için bir sebebiniz kalacağını sanmıyorum.

“Daha Temiz Bir Dünya İçin, Söz Verin!” kampanyasını destekleyin. Eğer siz de duyarlıysanız gelin bunu duyurun, siz de söz verin diyorlar:
“Amacımız, önce Türkiye’den aldığımız sözlerle başlayıp, sonra tüm dünyada söz verecek insanlar bulmaya çıkmak. Biz dünyada hâlâ sözünü tutan insanların çokluğuna inanıyoruz. Yaptığımızın hiçbir işe yaramayacağını düşünenler olacaktır ama gelecek nesiller, onlara bırakacağımız ‘rezalet bir dünya’da yaşarken, bugün bizim neden bir şeyler yapmayı denemediğimizi sorgulayacaklardır. İşte o zaman, en azından birilerinin denemiş olduğunu bilmeleri, belki onlara daha iyi bir dünya için yapılacak bir şeylerin her zaman olabileceği umudunu verir. Sırf bunun için bile denemeye değer…”
Bu üç yıllık yolculukları boyunca, en az bir milyon söz veren duyarlı kişi bulacaklarına inanıyorlar.

Sadece 3 çılgın, dünyayı mı kurtaracaklar!? Neden olmasın, hiç olmazsa bir şeyleri değiştirmeyi deneyecekler.

Söz verin ve sizde bir küresel uyarıcı olup Global Warner‘a Blogal desteğinizi verin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...