Matchbook Art

Karakterize edilmiş kibrit çöpleri; yaratıcı fikir ürünü çılgın, eğlenceli tasarımlar.

Bir otel, kafe, bar ya da restorana gittiğinizde; daha sonra orayı anımsatacak böylesi sevimli kibritlerini saklamak hoşunuza gitmez miydi?

Mekân tanıtımı için hoş bir reklam objesi olarak kullanılabilecek olmaları yanında; dekorasyon nesnesi olarak da evimizde oldukça hoş, renkli minik detaylar arasında yer alabilirler. Japonlar'ın minik detayları bezemedeki yeteneklerini takdir etmemek mümkün değil. Q-blick fiyatı $1.55 gözüküyor.











Promosyon malzemesi olarak görülebilir, doğum günü pastası yakmak için kullanılabilir. Peki, karakterize edilen böyle kibrit çöpleriyle; orman yangınları için bilinçlendirici bir reklam kampanyası yapılamaz mı? İkisi de aynı maddeden, ağaçtan oluşmuyor mu? Neden olmasın!
Çin'de yılda 45 milyar adet yemek yeme çubuğu kullanılıyor. Bunun için 25 milyon ağaç kesiliyor.
Tabii bir de olayın; kibrit çöpü, Çin yemek yeme çubukları yapımı için kesilen ağaçlar, tarafı var...

(Görsellerin büyük hallerini görmek için, üzerlerine tıklayabilirsiniz.)

3 yorum:

  1. sonuç olarak tüket tüket tüket nereye kadar çok merak ediyorum gelecek her nesile daha kötü bir dünya daha zor bir yaşam bırakıyoruz

    YanıtlaSil
  2. nereye kadar? gerektiği, ihtiyacımız olan kadar tüketeceğimiz; tüketileni, geridönüşümle kazanıp yeniden kullanacağımız bir bilinç seviyesine gelene kadar. tabii bu süreç işleyene kadar, çok geç olmadıysa!

    YanıtlaSil
  3. tasarım olarak çok güzeller bence.. Tabii kibritle sadece orman yakışmıyor. Mesela evdeki ocağı da yakıyoruz.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...