Just Like Heaven


Katie Melua'dan -Just Like Heaven- dinlemek; etrafınızdaki atmosferi dinlendirici bir müzikle doldurup, zihninizi ritimlerin akışına bırakarak an'lık bir huzur bulmanın yollarından biri olabilir.

Hafta sonu, Mark Ruffalo filmleri arasında hızlı geçişlerle gezinirken; Reese Witherspoon'un doktor rolünde olduğu ve bir sebeple aynı evde bulunmaları sonrasında gelişen olaylarla gerçek sevgiyi/aşkı yakalayabildikleri, romantik komedi -Just Like Heaven- filmindeki, aynı isimli müzik dikkatimi çekti.

Just Like Heaven filmi, geçen yıl sonbaharda -Cennet Gibi- ismiyle gösterime girmişti. Ben genelde sinemada izleme önceliğini ses, görüntü efektlerinin tadını çıkarabileceğim filmlere verdiğimden; böyle filmleri ise, sinemada değil de evde uygun başka bir zamanda izlemeyi tercih ediyorum. Zamanında çok üzerinde durmamıştım fakat, bu film için; romantik komedi tarzından bekleyeceklerinizi karşılayabilecek, zamanınızı boşa geçirmiş olmak duygusuyla sinemadan çıkmanıza yol açmayacak filmlerden biri, diyebilirim.


(Üstteki araç sayesinde, okumaya devam ederken müziği de dinleyebilirsiniz.)

Katie Melua -Just Like Heaven- yorumu sonrasında. -Call of the search- ve -Piece by piece-, isimli iki albümü olduğunu öğrendim. Albümlerdeki her bir müzik ayrı dikkat çekici.

Katie Melua müziğinde; Norah Jones benzeri bir tat yakalayabilirsiniz. Fakat Norah Jones vokalinin daha güçlü olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Katie Melua ona kıyasla daha yumuşak ve etnik kalıyor. Bu ayırdedilir farkın sebebi; bana göre Katie'nin Gürcistan asıllı İngiliz oluşundan ya da bulunduğu diğer kültürlerin etkisini, etnik bir dokuyla jazz ve blues'la harmanlayıp müziğine, vokaline yansıtmasından kaynaklanıyor olabilir.


11.10.2006 tarihli bir haberde; -Denizin 303 metre altında konser- başlığıyla, Katie Melua ismi geçiyor;

...Tüm dünyada albümleri 5 milyondan fazla satan Batum doğumlu şarkıcının, Kuzey Denizi'nde Norveç kamu petrol şirketi Statoil'e ait Troll adlı dev petrol platformunun 303 metre derinlikteki beton ayaklarından birinde, 5 kişilik orkestrasıyla iki saat süreyle konser vererek, bu performansıyla Guinness Rekorlar Kitabı' na girdi.
Konser, Norveç devlet televizyonu tarafından da kaydedildi...

Gitar çalıyor, İrlanda müziklerini seviyor ve güzel coverları da var.
Amazon'dan, imdb'den ya da kendi website'ından daha detaylı bilgiye ulaşmak mümkün...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...