Righteous Kill, 2008



1995'ten Heat (Büyük Hesaplaşma) filmini anımsatıp, tüm sabırsızlığım ve merakımla güzel bir haber vermek istiyorum.

Heat ne muhteşem bir filmdi, öyle değil mi? Şimdi bile izlerken, sanki 12 yıl önce yapılmamış, hatta günümüz filmlerinde bulamadığınız tadın fazlası onda varmış gibi hissetmiyor musunuz?

Soluksuz, defalarca Lt. Vincent Hanna ve Neil McCauley'nin o birbirlerinin zekâlarına saygılı rekabetlerini keyifle izlemişimdir. Film boyunca sadece iki sahnede birkaç saniye beraber görünmüş olmalarına rağmen, iki büyük oyuncu Al Pacino ve Robert De Niro'nun bu seyirlik zevkteki payları tartışma götürmezdir. Buluştukları sahnede, masada otururken birbirlerini tartmaları, son sahnede ise McCauley (Robert De Niro) ölürken, Hanna (Al Pacino) ona karşı tutumuyla adeta bir ders vermiyor muydu, ne kadar etkileyiciydi, öyle değil mi?

Sevdiğim, beğenerek izlediğim oyuncuların biraraya geldiği filmleri izlemekten fazlasıyla keyif alıyorum. Mutlaka sizin de vardır, biraraya gelseler de izlesek dediğiniz oyuncular. Hatta hayal gücünüze sınır tanımayıp, siz de zaman zaman benim gibi aklınızdaki oyuncular için uygun bir senaryo bile düşlemişsinizdir.

Benim bu hayallerimden birisi, Al Pacino ve Robert De Niro keşke güzel bir projede biraraya gelse de, yeniden izlesek, isteğim gerçekleşecek gibi gözüküyor.

Al Pacino ve Robert De Niro Righteous Kill (2008)'de, kariyerlerinde 3. kez birlikte rol alacaklar.
Daha önce 1974 yapımı The Godfather Part II (Baba II) ve 1995 yapımı Heat (Büyük Hesaplaşma) filmlerinde kamera karşısına geçen iki efsane aktör, yeni bir polisiye film için el sıkıştı. İki yıldız, senaryosunu Russel Gewirtz'in yazdığı, yönetmenliğini Jon Avnet'in yapacağı; 60 milyon dolarlık bütçeye sahip Righteous Kill (Dürüst Öldürüş) isimli filmde, bir seri katil ve onun izini araştıran bir polisi oynayacak.
Russel Gewirtz'i, İnside Man (2006)'den anımsayacaksınız, onun da senaryo yazarıydı. Righteous Kill diğer oyuncuları henüz belirlenme aşamasındaymış ama, bu kadarı bile yüksek bir beklenti yaratmaya yetiyor.

Heat Soundtrack'ten 'Brian Eno-Force Marker'ı seçtim. Hafta sonu müziği olarak anımsamakta bir sakınca görmüyorum. YouTube'tan filmden sahnelerle 'Brian Eno-Force Marker'ı videosunu izleyebilirsiniz.

(Biliyorsunuz, malum internet yasası onaylandı. Acaba İnternet'te de Televizyon kanallarındaki gibi 'akıllı işaretler' mi kullanmaya başlayacağız, nasıl yaptırımlarla karşılaşacağız henüz tam olarak bilemediğimizden, videoyu buraya almadım.

Polisiye bir film olduğu için, videodaki sahnelerde yoğun silah kullanımı var. YouTube'ta izlemek için bir yaş sınırlaması olmamasına rağmen, çocuklar için şiddet öğeleri içerdiğinden izlenmesi uygun olamayabilir. +13 yaş için uygun olsa gerek?!)

link

3 yorum:

  1. @ Lyn:

    Bu harika bir haber! Çok sevindim! :o) Sabırsızlıkla bekleyeceğim Righteous Kill'i.

    Yalnız bu ikisi [by the way, Pacino'ya taparım, De Niro'dansa pek hazzetmem] Heat'de karşılıklı oynadıkları vakit, şöyle bir haber çıkmıştı ki ne kadar doğrudur bilemem:

    "Birbirlerinden rol çalmamaları için, o karşılıklı oturup konuştukları unutulmaz sahneyi ayrı ayrı çekimlerle gerçekleştirmişler."

    Şimdi bu adamlar, her ne kadar Actors Studio'dan yetişme olsalar da, serde Amerikalılık olduğundan -yani inceden de olsa hırslı bir görgüsüzlüğe sahip olduklarından- ben bu haberin doğruluğuna kanaat getirmiştim.

    Birbirlerinden rol çalmadan, karşılıklı bir sürü sekansda rol alan ve Tai-Toi! gibi muhteşem bir komediye imza atmış iki büyük Avrupalı aktör ise; Jean Reno ve Gerard Depardieu'dür.

    Eğer izlemediyseniz, mutlaka edinin ve izleyin Tais-Toi!'yı, gülmekten karnınıza ağrılar gireceğine bahse varım! ;o)

    YanıtlaSil
  2. Tai-Toi! (Dost musun, Düşman mı?), 2003 yılından eğlenceli bir filme benziyor.
    Hımm.. Fakat nedense ben o filmi es geçmişim, izlediğimi hatırlamıyorum. Kaldı ki Jean Reno ve Gerard Depardieu'yu beğenirim. Sanki karakalemle çizilmiş gibi gözüken karakteristik özellikleriyle bende, bir çizgi romandan fırlamışlar hissini duyumsatırlar. Onları nedense şövalyeler zamanın Fransa'sında, sonradan nesiller boyu anlatıla gelecek kahramanlık öykülerini var
    ederken hayal ediyorum :)

    Tai-Toi! hemen eklendi izleyeceğim filmler listeme :) teşekkürler.

    Pekiyi, De Niro'dan hoşlanmamanızın belirgin bir sebebi var mı?

    YanıtlaSil
  3. @ Lyn:

    De Niro'da beni rahatsız eden şeyi, ben de bunca yıldır, bunca filmden sonra dahi çözebilmiş değilim.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...