Incubus

Yoğun bir haftaydı, arada Incubus coverlarıyla oyalanıp, eğlendiğim için; 'hafta sonu müziği' olarak da bu grubu seçtim. Hatta, beraberinde güzel de bir haberim var.


Üstteki müzik o coverlardan biri. radioblogclup/incubus'dan diğer bazı coverları ve Incubus müzikleri kolayca ulaşılıp dinlenebilir.


Alternative rock grubu Incubus için, Amerika'dan çıkmayı başaran iyi gruplardan biri, denebilir. İyi çıkış yapabilmiş bir grubun bir süre sonra müziklerinde kendini tekrar ettiği çok görülen bir durumdur. Incubus müziklerinde, kaliteli sözler ve birbirine benzemeyen farklı ruh hallerinde dinlenebilecek parçalar bulmak mümkün. Albümleri takip edildiğinde, geçen zaman sürecinde müziklerindeki gelişmenin daha da bir fark edilir olduğu görülecektir.

Profesyonel kariyerlerine ilk adımı, 1995 yılında yayınladıkları ilk albüm olan ‘Fungus Amongus’ ile atıyorlar.

1997'de 'Spawn' filminin soundtrack'inde, 'Incubus & DJ Greyboy-Familiar' ile yer alıyorlar. Arkasından da ikinci stüdyo albümleri ‘S.C.I.E.N.C.E’ı piyasaya çıkıyor. Benim grubu keşfetmem de Spawn filmiyle, bu zamanlara denk geliyor.

Sonraki albümleri 1999'da, 'Make Yourself'.
'Drive', 'I Miss You', 'Pardon Me', 'Make Yourself'; albümdeki sevdiğim parçaları sıralıyorum ama, nerdeyse tüm parçaları buraya yazmam gerekecek. 'Pardon Me' kliplerini ve 'Drive' kliplerini, tadımlık izlemenizi öneririm.
Ara not : Drive klibindeki çizimler; vokaldeki Brandon Boyd ve davuldaki Jose Pasillas ait. ‘Drive’, haftalarca Billboard Modern Rock Listesi’nde 1 numarada kalmış ve albümün diğer gözde parçaları ‘Pardon Me’ ve ‘Stellar’ da benzer bir başarı yakalayarak, Incubus’a 2 Platin Plak kazandırmıştı...

2001'deki albümleri, 'Morning View'.
11am, Wish You Were Here, Are You In?, Have You Ever; evet, yine sevdiğim parçaları sıralamaya kalkıp bırakıyorum. Çünkü, dinlenesi bir albüm daha...
'Wish You Were Here' klibini ve '11 Am' (Live version) izlemeniz, benimle aynı düşünceyi paylaşmanıza yol açabilir.

2004'deki albümleri, 'A Crow Left of the Murder'.
Megalomaniac, Agoraphobia, Here in My Room aklıma gelen parçaları.
Ara not : ‘Morning View’ ve ‘A Crow Left Of The Murder’ albümleri de Billboard Modern Rock Albümleri Listesi’nde uzun sure liste başında kalarak Incubus’un dünya çapında tanınmasına neden olmuştu. ‘Wish You Were Here’, ‘Warning’, ‘Nice To Know You’, ‘Circles’, ‘Are You In?’, ‘Megalomaniac’ ve ‘Talk Shows On Mute’ kendilerine Amerika ve Avrupa Modern Rock Listeleri’nde yer bulan parçalardan...

2006 kasım ayında çıkan, an itibariyle son albümleri; 'Light Grenades'.

Ara not :
Albüm yayınlandığı ilk hafta Billboard 200 listesine 1 numaradan giriş yaptı. Albümden çıkan ilk single ‘Anna Molly’ ise şu anda Billboard Modern Rock Listesi’nde 1 numarada yer alıyor…

Incubus 'Anna Molly' video.


Incubus - Dig video ve
'Light Grenades' albümünden dikaktimi çeken diğer parçalar;

Anna-Molly (Acoustic)
Incubus-Quicksand
Incubus-Dig
Incubus-Love Hurts
Incubus-Light Grenades
Incubus-Earth To Bella Part 1
Incubus-Oil And Water
Incubus-Earth To Bella Part 2

Zamanla olgunlaşan grup üyelerinin, müziklerinde de bu etkiyi görüyoruz. Artık canlı performansları görülesi kıvamdaki bir grup olduklarını söylemekte bir yanlışlık olmaz.
Vokaldeki Brandon Boyd, sırtına yaptırdığı dövme ve kaslarını çokça geliştirmeden önceki hâliyle daha bir görülesiydi ama, önemli olan müzikleri. Kaldı ki, 'Light Grenades' albümlerinin tanıtım için çıktıkları dünya turnesi kapsamında yolları 8 Mart Perşembe akşamı BJK Akatlar Arena’dan da geçecek.

Evet güzel haberim de bu;
Incubus, 08 Mart Perşembe, 19:00, Beşiktaş ColaTurka Arena- İstanbul'da.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...