Video Downloader

Ülkemizde, kota sınırı olan kampanyalara yönlendirerek, internet kullanımını yaygınlaştırmaya çalışan bir zihniyet var, maalesef. Nasıl bir bilinç, nasıl bir özgürlük anlayışıysa bu?! Bu hâl; İnterneti bir nevi, telefonun eşdeğeri tutup, sadece sohbet edilen bir yer olarak görmekten kaynaklanıyor olmalı?!

Diğer taraftan, tüm öğrencilere elektronik posta adresi vermeye niyetli ama, öğrencileri internet kafelere sokmayan, internetin kötü birşey olduğu algısını oluşturan ve bu içinde bulunduğu ikilemin farkında olmayan ya da olmak istemeyen bir tutum da var.


Teknolojinin gelişmesi ve sunulan servislerle; internet kullanıcılarının daha fazla GB'a, kaliteli alt yapıya gereksinimi var, kotalara değil!


En basit örneklemeyle, kotalı internet kullanıcılarının video izlemeleri; her defasında yeniden belirli bir miktarda kotadan kayba uğramalarına sebep oluyor. Kota aşımı da ilave ücretler getiriyor...


Video paylaşım servislerinden bir kısmı, video download seçeneği sunuyor. Böylece, videoyu birkaç defa izlemek için kotadan kaybetmeden, bir defa download ederek, istenildiği kadar izleme fırsatı yaratılmış oluyor. Bu imkânı sunmayan servisler için de alternatif yollar mevcut.

VideoDownloader; ilgili video'nun linki sayfadaki alana yapıştırıldığında, download linki veriliyor. Ayrıca video formatını başka bir formata da dönüştürebiliyorsunuz. VideoDownloader, Firefox bünyesine dahil edilen bir eklentiyle de kullanılabiliyor.

Online FLV Converter; flv formatlı video linkini sayfadaki alana girip, avi-mov-divX gibi video formatlarına dönüştürebiliyorsunuz.

SaveYouTube ; YouTube'daki video linkini sayfadaki alana girdiğinizde download imkânı sağlanıyor.

YouTubeX; Google, YouTube ve diğer video paylaşım ortamlarındaki videoların formatlarını dönüştürüp, download linki veriyor.

VLC Media Player değişik birçok formattaki videoyu izleme imkânı sunan bir medya oynatıcı. Flv formattaki videolar da buna dahil.

Tabii Flv formattaki videolar için ayrıca bir Flv Player da mevcut...

(Bu yazı; blog'u takip eden fakat paylaştığım belgesel ve müzik videolarını rahat izleyemediklerini belirten, aldığım ilgili birkaç mail üzerine yazılmıştır.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...