Loreena McKennitt/An Ancient Muse



Loreena McKennitt'ın, "Müzikal Seyahatname"sinin yeni bölümü;
An Ancient Muse (eski bir ilham kaynağı), isimli albümü;
21Kasım 2006 itibariyle piyasada...

"The Lady Of Shalott" yorumuna hayran olup, McKennitt'ın dinlediklerim arasına girmesi; 1993, "The Visit" albümüne denk geliyor.
1994 albümü, "The Mask and Mirror"daki; "The Dark Night Of The Soul", "Marrakesh Night Market"...
1997 albümü, "The Book Of Secrets"daki; "Prologue", "The Highwayman"... gibi parçaları; dikkatimi üzerinde tutmamda devam etmemi sağlayan sebeplerden sadece bir kısmı.


Elbette yeni bir Loreena McKennitt albümü olması; benim gibi Kelt müziğine meraklı olanları cezbedecektir. Fakat bunun yanında, bu albüm içersinde; "The Gates Of İstanbul" gibi bir sürpriz ve "Sacret Shabbat" gibi, hiç bu müziği dinlememiş olanları da yakalayacak, oldukça tanıdık tınılar barındırıyor.
Loreena McKennitt, "An Ancient Muse"da, zamanı aşarak, bizi sadece Osmanlı'nın İstanbul'una değil, Homer'in Yunanistan'ına, oradan Haçlılar dönemi İngiltere'sine de götürüyor.


İpek yolunun geçtiği topraklardaki destanlardan ilham alarak oluşturduğu bu yeni albümündeki sihirli ritimler; sürüklediği atmosferinin dokusuyla, dinleyeni yeni ilhamlar yakalayıp farklı yaratımlara sevk etmekte de bire bir.

An'ın durağanlığından sıyrılıp, tarihin tozlu sayfaları arasında unutulmaz tadda bir seyahat sunan;
"An Ancient Muse"; zaman üstü bir lezzet; kaçırılmaması, arşive eklenmesi gereken albümlerden biri...

Linklerden; Türkçe website'ına da ulaşılabileceği gibi, albümlerindeki müziklerin tadımlık versiyonları da dinlenebilir -> 1 2 3 4 5 6 7 8

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...