Philips Imageo Mum Işığı



Hafta sonu için planım; Pera Müzesi’ndeki, Ivan Chermayeff ve Tom Geismar sergisini gezmek; An İnconvenient Truth-Uygunsuz Gerçek filmini izleyip; bir kafede görüp beğendiğim, Philips Imageo Mum Işığı'ndan, bulunup almaktı...

Üstte resmini gördüğünüz, bulunduğunuz ortamın havasını bir anda değiştiren; akıllı temiz mumlar; Philips Imageo Mum Işığı.

Gerçek bir mumda olduğu gibi, akkor ve titrek bir ışıltı verebiliyor. Bunu, içindeki LED ampul ile sağlıyor. Yaklaşık 10 saatlik şarj süresi sonrası, 24 saat çalışabiliyor. Üzerinde düğmesi yok, açıp kapamak için, sadece elde tutup sallamak gerekiyor.

An İnconvenient Truth 'Uygunsuz Gerçek' filmi sonrası;
Standart akkor lambanızı floresan (CFL) bir lamba ile değiştirin.
CFL normal bir lambanın kullandığı enerjinin %60'ından daha azını kullanır.
Bu basit değişiklik yılda 150 kg karbondioksit tasarrufu sağlayacaktır. Örneğin Amerika'daki her aile bu değişikliği gerçekleştirirse, karbondioksit yayılımı yılda 90 milyar pound azaltılabilir. Energy Federation.
bu bilgiyi bir kez daha hatırladıktan sonra; Philips Imageo Mum Işığı aramama, enerji tasarrufu sağlayan böyle bir aydınlatma sistemi araştırmasını da ekledim.

Yandaki resimdeki; Philips Tornado.

Şık tasarımı yanında, floresan ışığın o bildik beyaz soluk rengi yerine; sarı ışığın sıcak atmosferini yaratabiliyor. 8 yıl ömürlü.

Karbondioksit salınımını azaltmak adına, bu ampullerden kullanmaya başlamak; bireysel destek için iyi bir adım. (Sonrasında belki de, dünyamız ve dolayısıyla kendi geleceğimiz için; 'bir alt sokaktaki markete, arabamızla gitmeme' bilincini de geliştirip, bunu uygulamada da başarıp; bireysel destek yolunda başka
iyi bir adım daha atmış oluruz!?)

Imageo Mumlar yanında, denemek için bir tane de Tornadolardan edindim. Mumlardan gayet memnunum. Tornado için avantajlı bir ürün olduğunu ve bu tarz ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasının yararlı olacağını düşünüyorum.


Philips, %80 tasarruflu bu ampulleri sayesinde; 150 milyon ağacın temizleyebileceği, yılda 3 milyon ton CO2 (karbondioksit) yayılımı engellenebileceğini öngörüyor.

Philips Aydınlatma; her zevke uygun dekoratif çözümler yaratılabilecek, geniş bir ürün skalasına sahip...
Philips'ten yüzde 80 tasarruflu ampuller

Gelecekte yaşanması muhtemel enerji sıkıntısı, şirketleri de enerji tasarrufu sağlayan ürünlere yönlendiriyor.
Philips, LED teknolojisi ile aydınlatmada yüzde 80 oranında tasarruf sağlayacak ürünlerini Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sundu.

Imageo LED Aydınlatma Serisi'nin Türkiye pazarına girmesi nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Philips Ampul Avrupa Başkanı Andreas Wente, küresel elektrik tüketiminin yüzde 19'unun aydınlatmaya gittiğini belirterek herkesin enerji açısından en verimli çözümleri kullanmasıyla küresel anlamda 50 milyar eurodan fazla enerji tasarrufu yapılabileceğini söyledi.

Türkiye'de giderek artan enerji maliyetinin son 2-3 yılda yaklaşık yüzde 20 daha fazla olduğunu belirten Wente, bu şekilde karbondioksit emisyonlarında 270 milyon ton düşüş sağlanacağının, petrol tüketiminde 1 milyar varil azalma olacağının ve 250 elektrik santralının inşasının geciktirilebileceğinin altını çizdi...
Ürün çeşitleri ve detaylı bilgi, Philips Aydınlatma web sayfasında...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...