LED Aydınlatma 'Rechargeable LED Lamps'



Yeniden Şarj Edilebilir Dekoratif LED Aydınlatma Objeleri

Geçen hafta Philips İmageo Mum Işığı aldığımdan bahsetmiştim. Kullanıyorum ve gayet memnunum. İşlevselliği yanında, tasarımıyla da dekoratif ve şık bir ürün. Görenlerin pek bir ilgisini çektiği ve blog üzerinden de nedir, nerden alabiliriz tarzı benzer sorular geldiği için; kendime almadan önce araştırırken bulduğum bilgi ve diğer başka birkaç modelden daha burada bahsedeceğim.

LED ("Light Emitting Diode", Işık yayan diyot) nedir?
Ledler yarı iletken malzemelerdir.
Ana maddeleri silikondur.
Üzerinden akım geçtiğinde foton açığa çıkararak ışık verirler.
Değişik açıda ışık verecek şekilde üretilebiliyorlar.
Led'lerin direnci dinamiktir. Yani bu direnç üzerinden geçen akıma göre değişir. Bu yüzden Led'i bir akım kaynağına doğrudan bağlarsak kısa devre olur. Bu yüzden devreye seri bir direnç bağlamak gerekir. (detay; vikipedia/led)

Philips İmageo Mum Işığı firmanın mağazalarından, alış veriş merkezlerinden veya internet üzerinden online-alışveriş hizmeti sunan mağazalardan temin edilebiliyor.


METAPHYS LED



Mum ışığı için bir alternatif.
Mum kullanma deneyimine daha yakın bir ürün.
Kendi kibrit çöpüyle yakılıyor, dik durması için bir ayaklığı var. Söndürmek için de bir nefes yeterli oluyor.
İçinde bir pil olduğundan mum gibi taşınabiliyor. Sönmemesi için rüzgardan korumak gerekiyor.
Şarj etmek için bir adaptörü var. Verdiği ışıksa mum alevinin renginde ve aydınlatma şiddetinde. (detay; metaphys web store, assiston)

Vessel Candela Lights



Dış ortamlarda hoş bir ambiyans yaratmak için uygun bir ürün. Yeniden şarj edilebilme özelliği sayesinde uzun süreli temiz bir aydınlatma sağlıyor. (detay; vessel candela lights, amazon/vessel candela, assiston1, assiston2)

Vessel Candeloo



Yine benzer bir mantıkla çalışan Vessel Candeloo; mum ışığını eğlenceli bir tasarımla birleştirerek ortamlara renk katıyor. (detay; vessel candeloo, assiston, designpublic, amazon1, amazon2)

KNOCK-OFF Lamp



Bowling pini/kukası şeklinde tasarlanmış olan lamba, yine aynı mantıkla çalışıyor. Dik durduğunda ışık veriyor, devrildiğinde yatay haldeyken sönüyor. (detay; shopfosters, spluch, gizmodo)

Diğer Dekoratif Led Objeler

Rotondo (detay; amazon)

AMBIENCE MOOD L (detay; amazon)
Amazon/Candela
Amazon/Rechargeable LED Votive Lights
Amazon/Viatek Rechargeable LED Tea Light Candles
Amazon/Knock Off Lamp
Amazon/Candela LED 2-lamp

Alttaki resimdeki kullanım şekli de hoşuma gitti.
Mum ışığının etrafına, ışığı gölgelemek için takılan bunun gibi minik bir dekoratif ilaveyle, daha farklı aydınlatma seçenekleri türetilebilir.
Philips İmageo Mum Işığı veya
Vessel Candela Lights ile kullanım için uygun gözüküyor.

(detay; assiston)

İçinde bulunulan mekânın aydınlatmasında yapılan ufak bir değişiklik, mekânı farklı algılamayı sağlayabiliyor. İçinde bulunulan duruma farklı bir ışıkta bakmanın; değişik çıkış yolları, fikirler buldurabildiği gibi...

İmageo Mum Işığım akşamları yanından geçerken bana enteresan fikirler fısıldıyor :) Işığınızı değiştirin ve etrafınızdaki atmosfere dolan ilham noktacıklarının tadını çıkarın...

Bağlantılı konular :
Philips İmageo Mum Işığı

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...