Olay 'Undo'



Advertised brand: Olay
Advert title(s): Undo
Line: "OLAY. Smoothing Wrinkle Cream"
Advertising Agency: Saatchi & Saatchi, Dubai, UAE
Creative Director: Ed Jones
Art Director: Fadi Yaish
Copywriter: Ranadip De
Illustrators: Ahmed Kundreman, Fadi Yaish
It has won an award.
GP Print at Dubai Lynx Awards 2007.
Type of Entry: Magazine
Category: Cosmetics & Beauty, Toiletries & OTC Pharmacy
Advertiser: P&G
Country: UNITED ARAB EMIRATES

Olay kremleri için hazırlanan çalışma; yaşlanma ve kırışıklık oluşumunda geri dönüş vaat ediyor. Temiz, güzel bir iş. Hatta Grand Prix ödülü bile var.

Geri alma kısayolu (Ctrl+Z), gün boyu klavyemde en sık kullandığım tuş takımı. Gün içinde basılı dökümanları okurken, yazı içindeki bir kelimeyi bulmam gerektiğinde, şidddetle (Ctrl+F) 'sayfada bul' komutunu işletebilmeyi düşünürken kendimi yakaladığım oluyor. Zihin alışkanlıkla, hemen
"(Ctrl+F) yapalım"ı akla getirse de, böyle bir komutun maalesef normal kâğıt üzerinde kullanılamayacağının anlık farkına varışı ve yaşanan minik hayal kırıklığıyla, geleneksel yöntemlerin ağır aksak ritmine, gerçek hayata dönüp ayaklarımızı yere basıyoruz. Böylece elektronik ortamın ne kadar işleri kolaylaştırdığını bir kez daha anlamış oluyoruz. Elektronik kâğıt yaygınlaşsa da, (bu, zamandan kazanacağız diye bizi tembelleştirecek olsa da) hiç olmazsa kâğıt için ağaçlar kesilmek durumunda kalmasa. O ağaçlara, ormanlara temiz hava soluyabilmek, toprak kaybının önüne geçebilmek için ihtiyacımız var.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...