BlackBerry'e Pirinç Tedavisi


Zor bir anda, eldeki bilgilerimizle en ideal çözümü bulabilmeyi gerektiren yaratıcı zekânın işlediği durumlardan birine örnek; Teknolatte'de denk geldiğim bu haber, akşamüstü beni gülümsetmeyi başardı.

Cep telefonlarımızın başına her gün farklı komik durumlar gelebiliyor. Bunlardan en kötüsü de suya, tuvalete ya da yemeğinizin içine düşmesi olsa gerek.

Islanan telefonunuzu, saç kurutma makinesiyle kurutmayı denemek en olası yol. Fakat, Washington Post yazarlarından Ernesto Londoño'nun aklına işe yarar başka bir yol daha gelmiş.

Londoño, tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kuruttuktan sonra, cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Bisküvileri bayatlamaması için yanına kesme şeker tanesi koyarak, kapalı kaplarda saklamak gibi; tuzlukların içine, tuzun nemini alması için birkaç pirinç tanesi yerleştirmek de mutfakla ilgili püf noktalarındandır.

Pirincin nem alma özelliğini, BlackBerry'e uyarlamak; yaratıcı güzel bir fikir olmuş, sizce de öyle değil mi?

(İlgili haber başlığına,
Teknolatte üzerinden erişilebilir.)

3 yorum:

  1. Güzel bir fikir gerçekten, böyle ufak küçük hayat hileleri(lifehack) cidden işe yarıyor. Bunu şimdi asla unutmam.

    YanıtlaSil
  2. Laptopları buzdolabında biraz tutmak da başka bir şeye yarıyordu, neydi o? Eskiden onunla ilgili haberler de hayli ses getirmişti, ama anımsayamadım şimdi konusu neydi diye.

    YanıtlaSil
  3. Bu cep telefonu olayı gerçke değil arkadaşlar. Eşim Dünyanın önde gelen it, cep tel,beyaz eşya sektörlerinden birinde yönetici. Ona sordum test etmişler bundan 1 2 sene önce pirinç olayı hikaye yani. Sadece cep teli anında açar ve kurutursan bazen işe yarıyormuş.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...