Edvard Munch (12 Aralık 1863 - 23 Ocak 1944)
Bugün Google arama sayfasını kullananlar; Norveçli ressam Edvard Munch'un Çığlık tablosunun, Google logosundaki yorumuyla karşılaştılar.
Google'ın özel günlerde, açılış sayfasında kullandığı logolarının tümünü "Holiday Logos" başlığından görmek mümkün.
Edward Munch'un 1893 yılında yaptığı Çığlık, orijinal ismiyle Skrik tablosu; korku ve acıyı en çarpıcı şekilde yansıtan resim kabul ediliyor. Resmin arka planında Ekeberg tepesinden Oslofjord'un görünümü yer alıyor ve Oslofjord göğü kan kırmızısı renginde...
Edward Munch da resimlerinde; hüznü, acıyı iyi yorumlayabilmiş Van Gogh benzeri, ayırdedilebilen bir tarz kullanır.
İçsel psikolojik süreçleri fırçaya yansıtabilmek; yaşanması olası gerçek trajedilerden uzak kalınmasını sağlayacak bir araçtır. Adolf Hitler de zamanında Viyana Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girebilmiş olsaydı ve resim yapmaya devam etseydi; şimdi Dünya daha farklı bir yer olabilirdi!
Sanatla kendini dışavurabilen kişilerden, hiçbir topluma zarar gelmez.
"Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur", 1923, Mustafa Kemal Atatük.
"kendini sanatla dışavuran insandan kimseye zarar gelmez." ben de resimle kendimi ifade etmeyi sevenlerden olduğum için, bu yorum çok hoşuma gitti. keşke herkes yeteneğine, ilgi alanlarına uygun bir sanat dalına yönelmeyi denese... eminim zevk alabilecekleri, mevcut potansiyellerini fark edebilecekleri bir dal bulacaklardır.
YanıtlaSilsaygılarımla...
(ben de burdayım: atabek.blogspot.com)
evet. sanat, ruhu zenginleştirir. dileklerine katılmamak mümkün değil. teşekkür ederim @Funda.
YanıtlaSilrenklerindili-resimler ve painting blog'una da baktım; kar manzarası fotoğrafları, düş bahçesinden çıkmış gibi. yeni yıl-bayram tatilinin iki günü abant'taydım ben de. küresel ısınma yüzünden 4 mevsimi zamanında yaşayamaz olduk. umarım ileriki birkaç on yılda, bu fotoğraflara bakarak, bu günleri aramak durumunda kalmayız.
burda da ilginç bir kare yakalanmış. fotoğrafta, camdaki su damlaları olmasa fırça darbeleriyle oluşturulmuş gibi nerdeyse. sırrı nedir? araba yıkama servisinde, ya da başak tarlalarının yanından geçerken mi yakalandı :)
ilginiz için teşekkür ederim.o fotoğraf tahmin ettiğiniz gibi; arabamı yıkatırken yakaladığım bir kareydi. umarım diğer kareleri ve yağlıboyaları da beğenmişsinizdir.
YanıtlaSilsaygılarımla...
Funda hanımın sitesini gezdim gerçektende çok güzel. herkese tavsiye ederim.
YanıtlaSil