Netvibes Türkiye


Netvibes
, kişiselleştirilebilir açılış sayfası; Türkçe içerikle yayına başladı.

İnternet'e bağlandığınızda, açılış sayfası olarak ne kullanıyorsunuz?
Nasıl bir açılış sayfası isterdiniz?

Takip ettiğiniz siteleri, blogları, haber gruplarını, hava durumunu, maillerinizi, aramalarınızı, RSS takiplerinizi, videolarınızı, fotoğraf düzenlemelerinizi, alacağınız anlık notları tümüyle tek bir sayfa üzerinden yapabileceğiniz bir açılış sayfanız olsa. Ve sadece kendi bilgisayarınızdan değil, kullandığınız herhangi bir bilgisayarlardan aynı sayfaya erişerek; ayarladığınız o açılış sayfanız üzerinden birçok işi aynı anda takip edebilseniz?!

Üstte anlattığım bu fonksiyonelliğe sahip, ajax harikası bir uygulama mevcut; Netvibes.
(Ajax kullanılarak yapıldığı için, sayfadaki modüllerin yerlerini de arzunuza göre değiştirebiliyorsunuz.)

Uzun bir süredir, açılış sayfam olarak; Netvibes, kullanmanın rahatlığını yaşıyorum.
Netvibes'ın
lokal servise geçerek;Türkiye'de, Türkçe içerikle yayına başlaması, bu yüzden benim için ayrıca sevindirici bir haber.

...Netvibes’ın resmi blogunda Netvibes Türkiye'nin duyurulmasıyla Netvibes resmi olarak Türkiye için yayınına başladı.
Artık Türkiye’den Netvibes’a girildiğinde Türkler için yerelleştirilmiş sayfayla kaşılaşacağız.
Netvibes’ın Dünyada 657‘nci site olduğunu düşünürsek; bunun Türkiye için çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.
Netvibes şuan Türkçe yayın yapıyor. Fakat yeni bir çalışmayla Netvibes’ın tamamen Türklere özel bir yüzü olacak. Şöyle ki sadece dili Türkçe değil, ayrıca sitedeki beslemeler dizini ve diğer tüm içerik Türklere özgü olup, Türk sitelerden oluşacakmış...
Artık beğendiğiniz sitelerde yeni yazı var mı diyerek sitelere tek tek uğramak yerine, Netvibes’a girdiğiniz anda tüm siteleri karşınızda bulacaksınız.
Hiç bilmediğiniz fakat işinize yarayacak sitelere Netvibes’ın dizininden ulaşabileceksiniz. Yeni yazılan yazıları yine Netvibes üzerinden okuyabileceksiniz...
Netvibes ile alakalı ayrıntılı bilgiye; Netvibes blog üzerinden ya da Yakuter'in; Netvibes Türkiye Yayında!, Türkiye İçin Netvibes yazılarından ulaşabilirsiniz.

RSS besleme dizinine katkı ya da diğer desteklerle; Netvibes, Türkiye için daha kullanışlı bir seviyeye gelecektir.

Netvibes Türkiye yayına başlamasıyla; Eskobo alternatifi olacağı da söylenebilir.
Eskobo hazırda İngilizce ve Türkçe olarak kullanılabilen başlangıç sayfalarından biriydi.

Favoor, Goowy, Microsoft Live, Protopage, Zoozio, Pageflakes;diğer benzer işlevdeki çevrimiçi masaüstü yazılımlarından bazıları.

Tabii
arada, New Blogger Google hesaplarıyla Blogger kullanmaya imkân tanımışken; Google'ın Netvibes'a yakın çözümler sunan Google Ig uygulamasının da adını anmadan geçmemek lâzım.

Netvibes'dan sonra diğerlerine kıyasla, Favoor da arayüzüyle oldukça cezbedici gözüküyor.

Kişisel bilgisayarımda kullandığım Firefox browser ile; Rss desteği olan sayfalara abone olarak, canlı yerimlerime eklediğim site veya bloglarda yayınlanan konu/haberleri anında takip edebiliyorum. Firefox'umdaki imkânlara erişemeyeceğim yerlerde ise; Netvibes'ın kişiselleştirilen ayarlarıyla, aynı rahatlığa sahibim.

Firefox ve Netvibes öneriyorum.

Bitirirken, dip not:
Bu post Firefox kullanılarak girilmiştir.
Post'un girildiği an itibariyle, teknik bir sorun sonucu bilgisayarı restart etmem gerekti. Blogger panelinde yazdıklarımı henüz kaydetmemiş olduğumdan, yazıların havaya uçmuş olabileceğini düşündüm. Fakat yeniden Firefox'u açtığımda; restart öncesi açık olan tüm sekmelerim kendiliğinden açıldı ve burda yazdıklarım, post giriş panelinde beni bekliyordu!
Evet,
Firefox browser'ın sunduğu imkânlardan biri; bir aksaklık durumunda, girdiğiniz verileri koruyor. Kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
Kullanıcı dostu browser deneyimleri hikayeleri, bölüm 1 :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...