Weather-hava durumu

Hava durumunu nereden takip ediyorsunuz?

Önümüzdeki, bayram ve yeni yıl tatilinde; minik de olsa planlar yapmak için, birkaç günlük hava-yol durumuna bakmışsınızdır. Farklı kaynaklardan aldığınız verilerden hangisine güvenerek hareket ediyorsunuz? Sonuçta, son karar biraz da sizin ön sezilerinize, hislerinize mi kalıyor?

Meteor.gov.tr'ımız var; çabalarının farkındayım ve elbette takdir ediyorum. Ancak, yapmış olmak için yapmakla; vizyon sahibi olup, hizmet niteliğini çeşitlendirerek çözüm sunma kaygısında olmak arasında büyük farklar olsa gerek.

Günümüz şartlarında, AccuWeather gibi kapsamlı bir servis sunumuna ihtiyaç duyulduğunun farkına meteor.gov.tr acaba ne zaman varacak?!

Kıyaslamaya gidildiğinde; sunulan hizmet ve kalitesi arasındaki uçurumları gözle görmemek mümkün değil.
En basiti, blog'ta güncel hava tahmini verilerini sunacak bir aparat da olsun diye; farklı kodlar sunan sitelere baktım. Evet, meteor.gov.tr 'nin de böyle bir hizmeti var. Ama sundukları kod bağlantı görünümlerine şurdan bir bakmanızı rica ediyorum. Görünce bu tavrımı daha iyi anlayacaksınızdır. Görünüm, önemli değil, işlevi önemli diyorsanız söyleyecek lafım yok. Çin malı şeyler de piyasada talep görüyor ama ömürleri, sizin ömrünüzden aldıkları, düşünmeyi gerektiriyor, diyip bir örnekleme yapmış olayım.

Bunlar sitem ve hizmet kalitesinin artmasını isteme hakkını kendinde görme adına söylenmiş laflar olsun. Zaten hiçbir hizmetten faydalanan müşteri, daha iyisini hak ediyorum, diye düşünerek; yeni şeyler talep etmediği sürece, çıtayı yükseltmedikçe; hizmet veren de kendini geliştirme gayretine girme gereği görmeyebiliyor. Bunlar bilinçle, farkındalıkla, vizyonla ilgili konular...

Sonuç itibariyle; blog'ta kullanmak için diğerleri arasından AccuWeather'ın net Weather uygulamasını seçtim. Kenardaki menüde, altta inceleyebilrsiniz.

Zaten yine aynı kaynaktan, AccuWeather'dan istifade eden; Mozilla Firefox bünyesindeki, Forecast fox eklentisini kullanıyordum.

Forecast fox ile siz de web browser'ınızda, herhangi bir siteye girmeksizin anlık güncel hava durumu verilerini takip edebilirsiniz.

Hava durumu takip aparatı olarak; ayrıca şöyle ve şöyle seçenekler de mevcut.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...