İnteractive webRadio, Musicovery

'classical', 'positive' tercihimi yapıp; Musicovery üzerinden müzik dinliyorum şu an. Öğleden sonrası için keyifli, minik bir ara için, tavsiye ederim, deneyin.

Kendi arşivimden seçtiğim müzikleri dinlemek yerine; veritabanındaki müziklerden sunduğu seçkiyi, web browser üzerinden erişip dinleme imkânı sunan web radyolarını, arada yeni müziklerle de tanışmamı sağladıkları için kullanmayı seviyorum.

Musicovery'nin ruh halinize göre müzik tercihi yapabilmenizi sağlayan yapısı ve kullanımı eğlenceli grafik tasarımı / arayüzüyle, ilgimi çekti.
Müzik türü, mood (ruh hali türü), yıl tercihi, hit parça olup olmaması gibi seçeneklerden istediğinizi belirlediğinizde; veritabanındaki tercihinize uygun parçalardan bir müzik ağacı şekilleniyor. Ağacın gri dallarından tutarak, hareket ettirebiliyorsunuz (ajax teknolojisinin nimetlerinden istifade edilerek yapılmış olsagerek). İçinden birini seçip dinlemeye başladığınızda ise, seçiminizi referans alan, size daha uygun olabilecek bir müzik ağacı şekilleniyor. Dinlediğiniz müziği beğendiyseniz; nasıl edinebileceğinizi gösteren ilgili Amazon, İTunes Store, Ebay yolunu da yanında sunuyor.

ABD merkezli müzik şirketlerinin yasal temsilcisi konumundaki RIAA (Amerikan Müzik Endüstrisi Birliği) çalışmaları yüzünden, yakın zamanda uluslararası kullanıma kapanmadan önce, zevkle Pandora dinliyordum. Şimdilerde yerini dolduramasa da LastFm kullanıyorum.

Her şarkı ve her dinleyici için RIAA'ya telif hakkı / ücret ödemek zorunluluğu, İnternet üzerinden yayın yapan radyoları pek de iyi etkileyeceğe benzemiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...