18-3943 Blue İris

Pantone Selects Color of the Year for 2008: PANTONE® 18-3943 BLUE IRIS. Tasarım endüstrileri için profesyonel renk standartları üreticisi, renk otoritesi Pantone, 2008 yılının rengini Blue İris olarak belirlemiş.

Blue İris; Süsen Çiçeği olarak bildiğimiz, mavi-mor arası renkteki bir çiçek.

Çok sevdiğim bir çiçek ya da kullanmayı tercih ettiğim bir renk olduğunu maalesef pek söyleyemem. Fakat, ilgiyle takip ettiğim bloglardan biri, bahcevan.com'un yazarı Murat Pilevneli, zamanında bir yazısında;
Süsen Çiçeği'nin mitolojide gökkuşağı tanrıçası olduğuna, dikildiği topraklara mutluluk getirdiğine inanıldığını belirterek; uğursuzluk getiren bir çiçek olarak algılanmaması ve bahçelerde fazla ilgilenemeyeceğimiz bol güneşli az sulanan yerlere rahatlıkla dikilebileceğimizden bahsediyordu...

Konuyla ilgili haberin detaylarına Pantone'deki sayfasından ulaşabilir, önceki yıllardaki renk tercihlerine de bakabilirsiniz.

Pantone'ye uğramışken, 2008 bahar modası için belirlenen en gözde on rengin tanıtıldığı, daha iç açıcı gözüken Pantone 2008 Baharı Moda Renklerini de görmeden geçmemenizi öneririm.

2007'nin rengi ise, Chili Pepper'dı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...