1453

1453
29 Mayıs 1453;
İstanbul'un Fethi.

Osmanlı ordusunun, henüz 21 yaşında olan Sultan II. Mehmed'in komutasında, şimdi İstanbul olarak bilinen, o zamanki adıyla Konstantinopolis şehrinini fethetmesi. Sultan II. Mehmed, İstanbul'un Fethi'yle fatih unvanını da alarak, 'Fatih Sultan Mehmed' olarak anılmaya başlanması...

1453
Can Atilla, '1453 Sultanlar Aşkına' albümü.



Bu özel günü, Can Atilla'nın 'Sultanlar Aşkına' videosuyla anımsayalım istedim.

Can Atilla müziklerini uzun süredir zevkle takip edip, ilham verici etkilerinden istifade ettiğimden; kendisinden bahsetmek için yerinde ve iyi bir fırsat bekliyordum, şimdi tam zamanı gibi gözüküyor.

Can Atilla'yı, Türkiye’de New Age müziğin uluslararası platformdaki öncü temsilcisi olarak tanımlamak yanlış olmaz.

'Cariyeler ve Geceler', 'Sultanlar Aşkına' albümleri; sizi de tarihin sayfaları arasında coçkuyla dolaştıracak ve arşivinize eklemekten, arada tekrarlarla dinlemekten mutluluk duyacağınız müziklerden oluşuyor.

...

Onun müziklerinin tadını daha önceden keşfetmediyseniz; filmler, tv programları, belgesellerden aşina olduğunuzu fark edip şaşırabilirsiniz. Diğer albümleri ve imza attığı birçok projeyle ilgili bilgiyi web sitesinden takip etmeniz mümkün.

300 Spartalı filminden bahsetmiş, müziklerinden aldığım tadı paylaşmıştım. Can Atilla'nın 'Cariyeler ve Geceler', 'Sultanlar Aşkına' albümlerindeki o güçlü duygular uyandıran müzikler için; 300 Spartalı filminde yakaladığınız tada benzer bir etkiye kapılmayı beklemenizi söyleyebilirim. Kendinizi masalsı diyarlarda yolculuğa hazırlayın.

...

'Cariyeler ve Geceler', '1453 Sultanlar Aşkına' videoları; grafik tasarımcı Uğur Erbaş imzası taşıyor. Videolarda kullanılan teknik, emek ve detaylar takdir edilecek seviyede ve türünün iyi bir örneği. Uğur Erbaş'ın blogundan, diğer çalışmalarını da takip edebilirsiniz.

...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...