The Fast and the Furious 'Tokyo Drift'





The Fast and the Furious (2001)
2 Fast 2 Furious (2003)
The Fast and the Furious 'Tokyo Drift (2006)

'Hızlı ve Öfkeli' serisi filmlerinin müzikleri, bu sıralar dinlediklerim arasında olduğu için; hafta sonu müziğini de, serinin üçüncü filmi olan 'Tokyo Yarışı'ndan seçtim.

Hızlı arabalar, tehlikeli yarış pistleri, yarışlar ilginizi çekiyorsa; bu filmleri de anımsayacaksınızdır.

A
rada geri dönüşlerle izlemekten sıkılmadığım filmlerden olduklarını ve filmlerden alacağınız zevkin; neredeyse bu tür oyunlardan alacağınız zevke yakın olacağını, söyleyebilirim. Müzikleri de, hem salt kendi başına hem de filmlerin akışı içindeki tempoyu kaybetmemenizi sağlamasıyla, oldukça iyiler.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift Soundtrack'teki
müziklerden benim seçtiklerim; 'Brian Tyler feat. Slash - Mustang Nismo', 'DJ Shadow feat. Mos Def - Six Days', 'N.E.R.D. - RockStar'.


'Slash' etkisinden midir bilinmez, özellikle 'Mustang Nismo' ulaştığı üst notalarıyla; orgazmik müzik kategorisine rahatça dahil edilebilecek türde...

(Blogger sürprizlerinden biri yüzünden, seçtiğim müzikleri buradan dinleyemezseniz; box.net üzerinden de ulaşabilirsiniz.)

6 yorum:

  1. Sevgili Lyn,

    "Blöfünü görüyor ve eli yükseltiyorum!" :-p Şaka bir yana, benden istediğin Soundtrack yazısı tek sefere sığmayacağından, bölümlere yayarak ve kimi sürprizler içererek Sinema Günleri Vol.lerinin içinde sunacağım. Pek yakında, azzzz sonraaa, DONK! :o)

    YanıtlaSil
  2. hımm... demek öyle :) yakın zamanda 'bu bi'Blöf' diye bi'yer açılmış. eğlenceli bir zaman geçirgeci. ben de yeni keşfettim, denedim, arada zihin dağıtıcı olarak kullanılabilecek de bi'yere benziyor. 'ben iyi bir blöf yakalayıcısıyım' diyenlere puan dağıtmak için bekliyorlarmış...

    teaserları izledik, merakımız arttı. sürprizlerinizi bekliyoruz artık :)

    evet, şaka bir yana. önemli olan canınızın istediği zaman, istediğinizi keyif duyarak paylaşmanız. yoksa zamanı hiç önemli değil, rahat olun. takipteyiz :)

    belki buradan sadece minik bir eleştirim olabilir, şimdi aklıma geldi aktarayım hemen. replikleri okurken, 'keşke bunların türkçe çevirileri olsa da, anlamayanlar da o filmlerin tadını keşfedebilse' diye düşündüm.

    yabancı dildeki içeriğe, bilen herkes ulaşabiliri. ama önemli olan, asıl o bilmeyenlere faydalı olup; belki dünyalarına bir renk katabilmek. ne dersiniz? içerik üretirken bunu önemsiyor musunuz?

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Lyn,

    Eleştirinde çok haklısın. Ancak, benim repliğin Türkçe çevirisini vermememin nedeni; profesyonel bir çevirmen olmamam! Ki olsam bile bazı şeylerin (örneğin sanat eserlerinin) orijinal dillerinde okunması/görülmesi/izlenmesi/dinlenmesi taraftarıyım.

    Buna şöyle bir örnek verebilirim:

    Shakespeare'in Hamlet'inde:
    "To be, or not be: that is the question" diye başlayan bir bölüm vardır.

    Rahmetli Can Yücel (ki çevirmenliğini değil ama şairliğini pek severim) tutup bu mısrayı:
    "Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin"
    diye çevirmiş.

    Fikrimce, rahmetlinin bu yaptığı (ruhuna güç gitmesin!) Shakespeare'a karşı bir terbiyesizliktir. Bir de, "eseri halka benimsetmek ve kolayca okunmasını sağlamak için, basite indirgemek" söz konusu ki, o mevzuya hiç girmeyelim.

    Hasılı kelam, eserlerin orijinalliğine saygı duyma ve koruma adına, çeviri yapmıyorum.

    Soundtrack yazılarına da, Tanrı'nın izniyle, bugün başlıyorum.

    Sevgilerimle :o)

    YanıtlaSil
  4. Nihayet sözümü (en azından ilk bölümünü) tutuyor ve ilginize sunuyorum... Sevgilerimle :o)

    Sinema Günleri Vol. VII

    YanıtlaSil
  5. 'uzakdoğu sinemasından esintiler', çok leziz bir seçki olmuş
    artemis
    . arşivinizi açıp müzikleri paylaşmak için de uğraşmışsınız, zahmetiniz ve özenli yazınız için, teşekkürler...

    işitsel besine gereksineceklere,
    Sinema Günleri Vol. VII
    başlığı, sıklıkla ziyaret edilebilecek bir yer, duyurulur :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Lyn,

    Sözümü nihayet tamamen tutmuş oluyorum:

    Sinema Günleri Vol. IX

    Ve fakat tabii ki de, uğraşmaya yeterli zamanımın olmamasından ötürü, kimi bağımsız ve başarılı Hollywood yapıtlarının soundtracklerini es geçmek zorunda kaldım ne yazık ki...

    Sevgilerimle :o)

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...