Cooliris Previews

Bir süredir blog üzerinde Snap Preview Anywhere kullanıyordum.
O süre içersinde, Snap ekibinden, aldığım ilgili mailler ve bilgilendirmelerden memnun kaldım :) Kullandığım için teşekkür edip, yeniliklerden beni haberdar ediyorlardı. Fakat, her linkli alanda mouseumun ucunda kontrolüm dışında açılıveren minik pencerelerden bir süre sonra sıkılmaya başladım. Özellikle, bu Snap rüzgasına çoğu web sayfası, blogun da ilgili ilgisiz tutulmasıyla rahatım biraz daha kaçtı.

Web kullanıcısı fazla hareketli bannerları, durup dururken açılan ve altındaki alanı varsa linklerini devre dışı bırakan flash bannerları sevmez.
Aynı mantıkla hareketle; Snap Previews da benzer bir dikkat dağıtıcılığa sahip, maalesef. Bunun yerine, kullanıcının ihtiyaç duyacağı bu önizlemeyi; kullandığı browser-web tarayıcısı bünyesinde yapması daha fonksiyonel bir çözüm olacak ve rahatlık sağlayacaktır.


Evet, Snap önizleme penceresi üzerindeki "Options" bölümüne tıklandığında;
Disable: This site? All site?
seçeneği ve alttaki açıklama sunuluyor. Ama, ama...

Click either text link to disable Snap Preview Anywhere™ accordingly. Deactivation requires the use of cookie technology.
If you should delete your cookies, please note that Snap Preview Anywhere™ will be re-activated for all sites automatically.
Kendi duyduğum rahatsızlığı başkalarına da yaşatmamak için; an itibariyle blog üzerindeki Snap kullanımına son veriyorum.
Onun yerine, Firefox ile kullanılan Cooliris Previews eklentisini öneriyorum.

Cooliris ile yine minik önizleme pencereleri açılıyor, fakat istediğinizde o pencerelerin açılıp açılmamasını Firefox browserınız üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Snap uygulamasından da vazgeçilsin demek değil tabii bu. Daha bir fonksiyonellik kazanana kadar; şimdilik sadece Snap anasayfasından görüntülü searchler için kullanılmaya devam edilebilir.

İlgili konular:
Snap Preview Anywhere, Link Thumbnail

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...