Böyle De Sever Misin Beni?

flynxs lynist weblog blog yazarligi sevgi kalp harfler'Böyle de sever misin beni, yoksa alıştığın hâlime mi döneyim?' diyor, 'oyuncak blog'um.

Flynxs, üç sütunlu tema trendine kapılıp, evrildi. Bunun yanında, TekmeTokat'ın
Devrim Niteliği'ndeki değişikliklerini pek bir kıskanan 'oyuncak blog'um, 'orda oynama, benimle oyna' diyerek, beni hâyli uğraştırdıktan sonra, dinamik bir forma da kavuştu; sayfadaki bileşenleri tutup sürükleyerek yerlerini değiştirip, istediğimiz gibi oynayabiliyoruz artık (i-explorer kullananlar bunu yapabilecekler mi bilmiyorum ama, Firefox ile gayet düzgün çalışıyor). Bir süre böyle dinamik formda seyredeceğiz. Bilemiyoruz, bakalım zaman daha neler gösterecek...

Blog'da taşınabilir tablolar için, 'dragable-content' script'i kullandım. Üç sütuna terfi için de, orijinal Blogspot template'ine beautifulbeta'dan ilham alarak (
bloggeruniversity de pratik bir yol önermiş ama nedense o şekilde yapamadım, ben) biraz müdahale etmem gerekti.

Draft blogger'a ne zamandır uğramamıştım. Bu fırsatla orda da hoş değişiklikler olduğunu fark ettim; sayfa öğeleri (gadget) eklenen panelin grafik arayüzü mekanik görünümünden sıyrılıp, daha bir estetik hâle bürünmüş...

- - -
[01/05/2008 itibariyle 'dragable-content' script'i kaldırılıp, iki sütunlu temaya geri dönülmüştür.]

6 yorum:

  1. Çok çokkk güzel olmuş...Dokunduğun herşey güzelliklere dönüşüyor..Benim blogumu da güzelleştirdiğin için tekrar tekrar tşk ediyorum...Bence bunda kal...

    YanıtlaSil
  2. Delfina, teşekkür ederim (: beğenmene sevindim.

    hani yapabilir miyim, olursa nasıl olur diye, minik bir deneme yaptım sadece (: oldu gibi...

    ben, üç sütunlu olmasıne pek alışamadım, nedense (: bakalım...

    sayfada çok fazla şey olduğu için, dragable-content script'i sistemi zorladı sanırım. ayrı bir script'le döndüğü için "rastgele yazı göstergeci", ve "blog'da ara" bölümleri 'hareketli tablolar'la birlikte pek düzgün çalışmıyor, gözüküyor...

    şimdilik biraz kalsın, oynayalım, sonra kaldırırım o özelliği artık...

    YanıtlaSil
  3. evet firefox da sorun yok ama internet explorer hata veriyor. ben bu ozelligi sevdim, ozellikle senin sayfana girdigimde yazilar direk karsima gelsin istiyordum, hani ust kisimdaki bosluk var ya, asagiya dogru suruklemek zor geliyordu :)
    simdi super olmus.

    YanıtlaSil
  4. compir, teşekkürler (: demek blogun header'ını aşmak biraz yorucu geliyor. bunu öğrendiğime sevindim (: dikkate alacağım.

    ben genelde sayfalarda yandaki kaydırma çubuğunu değil de, mouse scroll wheeli kullanıyorum.

    bu fırsatla, "mouse scroll wheel" ile, scroll tekerleğini daha bir tur döndürmeden blog'da sayfanın altına hemen geçilebildiğini, ya da scroll düğmesine tıklayınca da sayfanın her yerine yormadan ulaşılabileceğini de söylemiş olalım (:

    dragable-content script'inden istediğim verimi alamadım. o yüzden blog'umun bu yap-poz/lego havası uzun süreli olamayacak maalesef. ben zaman bulup template'i editleyene kadar, şimdilik böyle bir süre tadını çıkaralım (:

    YanıtlaSil
  5. dragable-content gerçekten sorunlu bir script. explorerda ben de sorunlar yaşıyorum ama blogumun görünüşü legoya benzediği için kaldırmaya kıyamıyorum :)

    3 sütunlu hali benim hoşuma gitti doğrusu. eline sağlık diyeyim :)

    YanıtlaSil
  6. Oky, teşekkür ederim (: Tekmetokat'ın legomsu hâlini çok sevdim tema/formatına da çok yakıştı.

    değişiklikler deniyorum bu sıra. mümkünsa daha sade bir üç sütun olmazsa önceki hâliyle devam edicem...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...