Figürlerinin Romantik Bir Bileşimi, Zafer



Günün anlamı ve önemiyle ilgili anımsatıcı bilgilere gereksinenler,
wikipedia'daki Zafer Bayramı ve meb.gov.tr'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı başlıklı yazıyı okuyabilirler.

Kim olduğumuzu anımsayabilmemiz için dönüp geçmişi okumak, gelecek projeksiyonumuza bakarak kendimizi konumlandırdığımız yeri görmemiz gerekir!
Hatırlayabiliyor muyuz kim olduğumuzu?

Wikipedia üzerinden okumalara devam ederken, Türkiye Bayrağından İlham Alan Ulusal Bayraklar ve Bayrağında Ay Yıldız Olan Ülkeler ile Ay Yıldız başlığına da uğramayı ihmâl etmeyin.

30 Ağustos, Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Ayrıksı Tasarım Günlüğü'ndeki Ülkeler, Armaları ve Türkiye yazısı sonrası, iyi ki zamanında yapılmış böylesine sade ve güçlü duygular uyandıran, anlamlı tasarıma sahip bir bayrağımız var, diye düşünmeden edemedim.

Türk Tarih Kurumu web sitesinden Bayrak Kanunu hakkında bilgi alırken, bayrağın kullanım şekli ve tasarımıyla ilgili ölçü standartları hakkında da bilgiye erişebilirsiniz.
"Bayrağınız ay ve yıldız figürlerinin romantik bir bileşimi. Aslında bütün ulusal bayraklar yeniden tasarlanabilmeli. Ancak Türk bayrağının buna hiç ihtiyacı yok."
Üstte gördüğünüz alıntı, Türk bayrağının çok iyi bir tasarım olduğunu belirten Oliviera Toscani'ye ait. Fakat, Ülke Bayrakları arasında biraz vakit geçirdiğinizde; bunun ayırdına varmanız için illâ da eğitimli bir göze sahip olmanız gerekmiyor.

Oliviera Toscani, 30 yılı aşkın süredir iletişim sektöründe, birçok uluslararası marka için olağanüstü fikirleriyle sansasyon yaratan işler çıkarmış, reklam ve iletişim dünyasını sarsan bir fotoğraf sanatçısı. (İlgili haberler: 'Mavi Jeans, Oliviero Toscani ile anlaştı', '24 saat çalışmak aptalların işi')

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...