ABD'de internete daha yakın oldukları ortaya çıkan Demokrat devlet başkanı adaylarının tümü, Beyaz Saray'a çıkarlarsa bir blog yazarı atayacaklarını belirtti.Blog yazmak bir yana, e-posta kullanım sıklıklarından şüphe ettiğim bakanlarının bile, düzgün çalışan websiteleri olmayan bir ülkede yaşıyor olmak, düşündürücü.
CNN'de YouTube üzerinden gelen soruları yanıtlayarak internet devrimine açık olduklarını gösteren Demokrat Parti başkan adayları; Beyaz Saray'ı internete taşıyacak bir blog yazarı atamaya da hazır olduklarını kaydetti.
Başkan adayları, medya araçlarının sınırlayıcı etkisini kırarak toplum ile doğrudan iletişim kurulması sağlayan blogları propaganda çalışmalarının en önemli parçalarından biri olarak görüyor.
İnternetin artık sadece para kazanılacak bir mecra olmaktan çıkıp, hayatın her alanına sızan bir iletişim aracı konumuna geldiği konusunda ortak görüş belirtip, bu anlamda, siyasetin de bu akımın dışında olamayacağını kaydeden başkan adayları, interneti kullanmayan bir propaganda çalışmasının bir adım geriden geleceğini söyledi.(link)
İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad bile, geçen yıl weblog yayınlamaya başlamıştı.
Seçim sürecinden taze çıkmış bir ülkenin ferdi olarak düşününce; iktidar partisinin seçime bir ay kala göstermelik web projelerine başlaması dışında, interneti bir mecra olarak etkin kullanan başka bir parti yok gibiydi.
Seçimlerde "birkaç bin genç internet kullanıcısı"(!)na ulaşmak göz ardı mı edilmişti? Yoksa, internet kullanımı konusunda yöneticilerinin bile yeterli bilince sahip olmadığı bir ülkede mi yaşıyorduk?
Yeni İnternet Kanunu, aslında bu sorulara iyi bir cevap gibi. Amerika Beyaz Saray'a Blogger kadrosu açmayı düşüne dursun; biz, internete sansür uygulayan ülkeleri örnek alalım(!).
0 yorum:
Yorum Gönder
Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!
İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).
Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.
Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)
Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...