Baş Belâsı Teknoloji Ürünleri (mim)

AutoCad Günlüğü'nden Orhan Toker'in, "Dandik Teknolojiniz Hangisi" diyerek, başlattığı bir mim dalgası daha, sevgili Jerence'nin pasıyla bloguma ulaşmış bulunuyor.
Konumuz; alıp da hayal kırıklığına uğradığımız, çıkmasa da olur teknolojilerden 10 adet sıralamak.
Mim dalgalarını, bloglar arasında bağ kurmaları ve arada hoş yeni bloglar keşfetmemizi sağlamaları dolayısıyla önemsiyor, katılıyorum. Jerence'nin bu pası da; onu takip ettiğimin farkında olmasının ve ilgisinin bir işereti olarak beni çok memnun etti, teşekkür ediyorum.

Fakat, mim dalgalarının içeriği; daha yaratıcı ve değer katacak yapıda olsa, diye düşünmeden de yapamıyorum. "Gözde Teknolojiniz Hangisi" mim dalgasında da belirtmiştim; önemsememiz, öne çıkarmamız gereken onca konu varken, bu fırsatı değerlendirmemek niye?

Detaylara dikkat eden, kullanacağım ürünün kısa ve uzun vadede sağlayacağı faydayı önemseyen biri olduğum için; bu başlık altında sıralayabileceğim, sorun yaşadığım 10 adet ürün, maalesef(!) yok.

Bir ürün alırken, almayı düşündüğüm ürünle ilgili, gerekli araştırma-incelemeyi
(özellikleri, kullanıcı yorumları, ürün testleri sonuçları...) yapıp, karar vermek için kendime makul bir süre tanıdığımdan; sonrasında hayal kırıklığı yaşadığımı, beni uğraştırdığını pek anımsamıyorum.

Maalesef ülkemizde şuan için başka seçeneğimiz olmadığından, kullanmak durumunda olduğum fakat, hizmet anlayışları ve kalitesinden hiç memnun olmadığım TTNet Adsl Hizmetini (
Diğer ülkelerle aramızdaki hız, fiyat ve kaliteli hizmet arasındaki uçurumu görmezden gelerek(!); TTNet'in, 6 Ağustos 2007 itibariyle hız yükseltimine gitme lütfunda bulunmasını, sevinçle(!) karşılıyorum.), "baş belâsı teknoloji ürünü" kategorisine koyabiliyorsak, söyleyebilirim.

"Ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim";
"Çin Malı" ürünler de "baş belâsı teknoloji ürünleri"ne dahil edilebilir...

sikayetvar.com; bulunabilecek
"baş belâsı teknoloji ürünü" deneyimleri yanında, firma-ürün kontrolü yapmak için de gayet müsait, faydalı bir kaynak...

Hazır "teknoloji" içerikli bir başlık altında yazıyorken, arada download.chip.eu/tr'ye, yani;
aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen ve 7 Ağustos 2007 itibarı ile Türkçe sürümü de yayına giren download.chip.eu projesine de değinmeden geçmek istemiyorum.

"Türkiye’nin en iyi teknoloji yayını CHIP, Tüm Avrupa’nın en büyük Download platformunu sunar" başlığından detaylara ulaşabilirsiniz.
Avrupa’nın en büyük içerik indirim sitesi olan Download CHIP.eu’nun amacı her ülkeye kendi dilinde yayın yapabilmek ve her ülkenin katılımcılarının girişleri ve eklemeleri ile gelişip “kullanıcılar tarafından, kullanıcılar için” üretilen bir içeriği doğru, hızlı ve pratik olarak sunabilmektir.

2.5 aylık bir süreçte download.chip.eu sitesinde yapacağınız her işlem size puan kazandıracak ve bu siteye ne kadar çok katkı yaparsanız o kadar çok puan alacağınızı göreceksiniz. Bu puanlar kullanıcı kartlarınızda birikecek ve 15 Ekim 2007 tarihinde en yüksek puana sahip 10 kullanıcı harika hediyeleri kazanacak!

Her şeyden önemlisi, download.chip.eu uluslararası bir projedir ve şu anda bir yarış söz konusudur (Macaristan şu anda önde gitmektedir). Bu yarışta öne geçmemiz için Türkçe içeriğin sağlam ve eksiksiz olması gerekli!
Paslarımı gönderiyorum. Arslanlar Şehri, Karalama Defteri, BiR Delinin Güncesi,
Ters Meditasyon, Silenzio; peki sizin, alıp da hayal kırıklığına uğradığınız; sizi uğraştıran; hoş anılarınız olmayan "baş belâsı" ürünler var mı? (Evet, bu tarafımdan aldığınız bir mim pası fakat, ilgi ve zamanınıza bağlı katılımınız tabii ki keyfi.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...