"Culture can also rely on our energy." vvl bbdo, Belgium, Jan Dejonghe, Jan Baert, Henry Verstraete imzalı, Electrabel için hazırlanmış, enerji vurgusuyla güzel bir magazin kampanyası örneği (daha büyük görüntüleyebilmek için görsellerin üzerlerine tıklayabilirsiniz)...
Hazırlanan reklam ve amacı güzel fakat, konunun farklı bir açısı da var, o da, Electrabel ile ilgili alttaki, geçen yıllardan iki farklı haberde saklı.
Aktivistler, bir termik santralin önünde “Kömür iklimi öldürür” yazılı pankartı taşırken.
Santral, Avrupa’nın en büyük enerji üreticilerinden biri olan Electrabel adlı şirkete ait. Electrabel, kömür ve nükleer enerji kullanarak kirli enerji üreten, rüzgar ve güneş gibi temiz enerji üretim yöntemlerine ilgi duymayan bir şirkettir.
Zeytin çekirdeğiyle elektrik ürettiler: link: link: aotw, : link: greenpeace, : link: akşam
Belçika Elektrik İdaresi (Electrabel), yaptığı denemelerin başarılı olması üzerine, zeytin çekirdeğini de 'doğaya zarar vermeyen enerji kaynakları' listesine aldığını açıkladı.
AB Komisyonu'nun bütün üye ülkelerin elektrik üreticilerine verdiği talimat doğrultusunda, enerji kaynaklarını doğada ve doğaya zarar vermeyecek yöntemlerde arayan Electrabel, kömürle çalışan elektrik üretim santrallarında zeytin çekirdeği yakmaya başladı.
Yetkililer, zeytin çekirdeğinin lif özelliklerinin odunla aynı olduğunun belirlendiğini, ülkedeki 4 santralda kömürle zeytin çekirdeği karıştırılarak elde edilen bileşimin yakıldığını belirttiler. Electrabel, her santralda 1500'er ton zeytin çekirdeği karıştırılmış kömür yakılmasıyla yapılan deneylerin başarılı sonuçları üzerine, zeytin çekirdeği ithalatı başladığını söyledi.
0 yorum:
Yorum Gönder
Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!
İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).
Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.
Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)
Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...