Lancome Le Magnetique ve İnovasyon

Lancome Magnetique Nail Polish; tırnak cilasının yapısındaki manyetik pigmentler ve şişeye ilave verilen özel mıknatıs sayesinde; tırnaklarda yıldız patlama efekti, pırıltılı desenler yaratabileceğiniz, Lancome'un yenilikçi kozmetik ürünü.

Konunun kozmetiğe dokunması ilginizi dağıtmasın; yeni iyi bir ürün-fikir ışığında; yenilikçi üründen inovasyona ve biraz da rekabet, kalkınma, ülke tanıtımında inovasyona değinme niyetindeyim,
sadece.

Le Magnetique'le, bildik standart tırnak cilası uygulamasından sonra, şişe yanındaki mıknatısın önünde tuttuğunuz tırnağınız üzerinde, (cilanın yapısındaki manyetik pigmentler sayesinde) sanki sihirli bir etkiyle ortaya çıkmış hissi veren desenler oluşturabiliyorsunuz.

Tırnaklar, güzellik salonlarında manikürlenip, istenirse değişik desenlerle süslenemiyor muydu? Evet, yapılabiliyordu. Fakat,
Lancome Magnetique Nail Polish; kişisel uygulama alanında böyle bir maceraya girmeye fırsat tanımasıyla ve kullandığı manyetik etkiyle oldukça heyecan verici, dikkat çekici bir ürün.

Ürün, ürünü var eden düşünce ve ürünün uygulama şekliyle Le Magnetique; kozmetik alanında inovatif yaklaşımlara iyi bir örnek olarak, sizin de dikkatinizi çekmiyor mu?

Elde olan imkânları, farklı bir renk katarak yeniden, yeni bir ürün ya da hizmetmiş gibi sunabilmek; Lancome, bildik bir tırnak cilasını, yeni bir uygulama şekliyle birleştirerek; yeni, enteresan bir ürünle kârlı bir pazar daha yaratıyor.

TDK'nın
"yenileşim" karşılığını önerdiği, inovasyon; günümüzün gözde kelimesi.

Firmaların,
cesaretle yaratıcı fikirlerin peşinde koşarak, fırsat kollayıp açık pazarlama alanlarını yakalayıp yeni ürün boşluklarını görüp değerlendirerek; piyasada fark yaratarak yer bulmalarını sağlayacak, yenilikçi bir yaklaşım İnovasyon.
İnovasyon, hem yaratıcı fikirlerden ticari fayda yaratma sürecine, hem de bu sürecin sonucunda ortaya çıkan yeni ürünler, hizmetler, veya iş modellerine verilen ad. Yani aynı kelime hem gerçekleştirilen süreci, hem de bu sürecin ürünlerini adlandırmakta kullanılıyor.

İnovasyon eskiden bir dahinin tek başına birşey icat etmesi veya akıllı birinin bir fikri alıp ticari faydaya dönüştürmesi olarak görülüyordu. Gerçekleşebilmesi parlak zekalı birine, biraz tesadüflere, biraz da şansa bağlıydı. Artık bunun böyle olmadığını biliyoruz. Bugünün iş dünyasında inovasyon bir kerelik değil tekrarlanabilir, sistemleştirilebilir ve şirketlerin yapısına yerleştirilebilir bir süreç. Bu nedenle şirketler tarafından öğrenilebiliyor ve şirketler bu öğrenme prosesine oldukça önem veriyor ve kaynak ayırıyorlar.

İnovasyon, şirketler için hayatta kalabilme ve sağlıklı büyümenin temel şartı. (link)
Bir ülkenin rekabet gücü, yaşam kalitesini de arttırmak mümkün,
İnovasyonla. Şirin Elçi'nin 'İnovasyon, Kalkınmanın ve Rekabetin Anahtarı' isimli kitabı güzel bir kaynak ve focusinnovation.net'teki ilgili yazıları da, okunmaya değer.

Ülke tanıtımında fırsatlar yakalanamayıp, inovatif yaklaşımlara gidilmediğinde ise; bunu kimlerin, nasıl, neye hizmet eder şekilde yaptıklarıyla ilgili ilginç bir yazı da, Etrafta'da "Varsıllardan Yoksulluk Pornosu" başlığından, arzu edenlerce okunabilir.

Tanıtım konusunda, devlet eliyle sürdürülen uygulamalar yerine, daha farklı ve sıcak temas kuracak çözümlere gidilemez mi?

Sizi etkileyen, en son başka nasıl bir inovatif ürüne denk geldiniz; kozmetik alanında Le Magnetique gibi, başka iyi örnekler anımsıyor musunuz, bilmek isterdim.

Merak edenler,
"Le Magique!" ve "All Lacquered Up" bloglarından; Le Magnetique'le ilgili diğer uygulama görüntüleri ve detaylara ulaşabilirler.

2 yorum:

  1. wayyyy iyimiş ama benim işime yaramıyor =)

    YanıtlaSil
  2. Şeker bende plastik fırçalı rimelini kullanıyorum Lancome'un dışardan almıştım süper 4 yerinde fırça uçları var ancak sadece davet vs de sürüyorum kirpiklerim çok uzun bunu sürünce kaşımı geçiyor ama kısa kirpiklilere şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...