Derren Brown, Reklam, Subliminal Etki

Aslında görenin göz değil, beyin olduğunun bir kez daha farkına vardığımız bu enteresan videoyla; fotoğraf hafızası, zihin okuma, zihin manipülasyonu, hipnoz gibi becerileri olan Britanyalı psiko-ilüzyonist Derren Brown ve reklamcılar üzerinden subliminal etkiyi gözlemliyoruz.


Aldıkları brief üzerinde çalışmaya başlamadan önce, bulundukları mekâna taksiyle gelişlerini izlediğimiz kreatif grubun, yol üzerinde gördüklerini bize de aktaran kameranın açısı içine giren detaylara dikkat edin...

Brief sonucu ortaya çıkan reklam fikrinde, bilinçaltının yakaladığı yol üzerindeki uyaranlarla karşılaşıyoruz.

Gördüğümüz, farkında olmadığımız milyonlarca uyaranı, bilinçaltı algılıyor ve işliyor, gerektiğinde de uygun parçaları birleştirip kullanıyor.

Marifet;
bilinçaltımızın derinliklerinde saklı biriktirdiklerimizi, geri çağırabilmeyi bilmekte!

3 yorum:

  1. Şaşırtıcı bir çalışma olmuş :S

    YanıtlaSil
  2. Enteresan çalışma olmuş. Sitesindeki "he can seemingly predict and control human behaviour" dendiği bu şekilde mi oluyor acaba. Blogumun bilinçaltı reklamını nasıl yapsam acaba... :)

    YanıtlaSil
  3. İlginç.Hipnozcuların hepsinde bu tür yetenekler var.ama marifet değil bence.sadece çok empati yapmayı iyi biliyolar bir de göz hareketlerini ayrica beden dilini.buna göre telkin altına alıyolar.Ama işin metafizik sezgi boyutu varmı varsa ne kadar var bilmiyorum.Türkiyede hipnoz konusunda araştırmacı olarak Dr. tahir özakkaş, ofelya tohomas, kenan boyraz, adil maviş.. vb. isimler ön planda.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...