Moby, InThis World


Bu sevimli videoyu anımsayalım, hem de hafta sonu müziği olarak burada eğlenceli birşeyler yer alsın istedim.

Şeker üreticisi bir firmanın, çikolata üretmesinin haksız rekabete yol açtığı tartışmaları süre dururken; Tv'de bu günlerde Moby'nin bu videosuna benzer, tuhaf isimli bir çikolata reklamı dönmeye başladı, görürseniz şaşırmayın. Girişimci yurdum insanının, kıvrak zekâsının(!) bir ürünüyle karşı karşıya olduğunuzu düşünün!?

4 yorum:

  1. yuh, resmen birebir!

    YanıtlaSil
  2. evet, maalesef birebir...

    trakya cam'ın ısıcam reklamı da dönüyor bugünlerde tv'de; onda da herkesin hayranlıkla izlediği sand art, kum sanatı videoları uyarlaması dikkat çekiyor.

    alttan aydınlatılmış masa üzerine kumla resim yapma sanatının örnekleri; sand fantasy, ilana yahav videolarını, az çok herkes biliyor.

    cam=kum bağlantısıyla hazırlanan reklam güzel ama, kullanılan fikrin orjinaline saygı duyularak mı yapılmış, o noktada konu tartışmaya açık...

    YanıtlaSil
  3. ahaha arka fona aynı müziği koysan neredeyse aynı klip gib :)
    telif hakkına saygı duyan var mı? mesela dava açılsa kötü olmaz mı. düşünen?

    YanıtlaSil
  4. bu tür durumlarda arkasına sığınılan sihirli kalkanın ismi; "esinlenmek"(!), maalesef.

    Rafineri, Ayşe Bali imzalı bir reprodüksiyon, ki kendisi bu tür uyarlamalarıyla tanınır...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...