Aralık Ay Takvimi, Shostakovich


Aralık 2007, Ay evreleri takvimimiz; Dolunay'ın 24 Aralık'a denk geleceğini gösteriyor. Ne güzel! Tam da, bayram tatili sonrası ilk iş günü. Hareketli günlere yüksek bir enerjiyle kolayca uyum sağlanabileceğinin habercisi olarak da görülebilir, bu.

Hafta sonunda birkaç saat için ofise geçmeye üşendiğimden,
gece Shostakovich müzikleri eşliğinde, çizdiğim taslaklarımı bilgisayara aktarmakla uğraştım biraz.

Shostakovich müziklerini çalışırken dinlemeyi seviyorum. Odaklanıp, işimi daha hızlı yapmamda yardımcı olan 'Shostakovich - Symphony No. 10 in E minor, Op. 93 - II. Allegro'yu, Odeo üzerindeki alanıma ekleyip buraya aldım hemen. Dinleyin, bakalım sizi de kanatlandıracak(!) mı?

Hatta,
powered by ODEO
'Shostakovich - Symphony No. 10 - E minor, Opus. 93 - II. Allegro' yanına bir de
powered by ODEO 'Shostakovich - Symphony No. 06 - B minor, Opus. 54 - III. Presto' da ekledim; aynı zamanda burada bize hafta sonu müziği olarak da eşlik etmiş olsunlar.

Sabah, pencereme vuran yağmur sesiyle uyandım. Güzeldi. Yağmurlu bir hafta sonunda ofise gitmeyecek olmanın da rahatlığıyla, her ay yayımladığım sade görünümlü ay takvimime, bu defa biraz rötuş da yaptım.

Gelen güzel e-postalar sayesinde öğrendim ki, meğer blog takipçilerim arasında benim gibi ay ışığı meraklılarının sayısı hiç de az değilmiş. Hatta bu merak yüzünden blogumu keşfedip, sonra takipçisi olanlar yanında; her ay paylaştığım Ay evreleri takvimlerini hemen bilgisayardaki resim dosyaları arasına ekleyen, desktop image olarak kullanlar bile varmış. Hoşuma gitti.

Ortak ilgi alanlarına, beğenilere sahip insanların; kendileriyle yakın tercihleri olanlarla daha iyi anlaşabileceklerini düşünmeleri, buna göre bir tavır içinde olmaları boşuna değil. Benzer ilgiler, insanlar arasında hoş bağlar kurabiliyor...

Shostakovich (Şostakoviç) ile, klasik müziğe dokunmuşken; onun, bestelediği 15 senfoni ve 15 yaylı çalgılar dörtlüsü ile 20. yüzyılın en büyük ve Bach'a en çok yaklaşan bestecisi olarak kabul edildiğinin de altını çizmiş olalım. Dinlerken, bestelerine yansıyan Sovyet rejiminin karanlık ve acısını duyumsayabiliyorsunuz. 10. senfoni, başarılı döneminin bir başlangıcı olduğu için ayrıca önemli.

Wikipedia-Dmitri Sostakovic başlığı, beethovenlives.net; onunla ilgili detaylar ve diğer klasik müzik örneklerine rahatça erişebilmenin yollarından bazıları.

Bu fırsatla lafı bir kez daha Gary Oldman'a getirmek istiyorum; klasik müzikten söz edip de, Ludwig van Beethoven performansıyla Gary Oldman'a lafı getirmemek olmaz. Immortal Beloved, izlemişsinizdir mutlaka, öyle olmasını umuyorum, değilse bile en azından dailymotion'daki videosunu tadımlık olarak kullanabilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...