Delta Shelter



'Delta Shelter', 'Olson Sundberg Kundig Allen Architects' bünyesindeki evlerden biri. Evin mimari yapısı, etrafındaki panelleri hareketli kılarak duvarlara özgürlük tanıyor.

Huzur çağrışımı yapıp, orda olma isteği uyandırmasıyla
Delta Shelter, özellikle şu an bana oldukça cezbedici görünüyor. Çünkü, fark ettiğim bir gelişme, yoğun bir gün sonrası gece eve dönüp evinize hırsız girdiğini anlamanız benzeri bir his duyumsattı...

olsonsundberg.com bünyesindeki diğer projeler de en az Delta Shelter kadar heyecanlandırıcı, görülesi.



Harika bir film, Fa yeung nin wa / In the Mood for Love (2000) ve bir o kadar enfes soundtrack'indeki müziklerden 'Yumejis Theme' hafta sonu müziği olarak -radioblog sayesinde- bize eşlik ediyor olacak.



Hafta sonu, 27. Uluslararası Film Festivali'ni değerlendirebilmenizi ve birilerinin de içerik hırsızlığı üzerinde düşünmesini, diliyorum...

11 yorum:

  1. "In The Mood For Love", gerçekten de çok güzel bir filmdi. Onu sevdiyseniz devamı "2046" da ilginizi çekebilir.

    İçerik hırsızlığı içinse ne denilebilir ki?
    Çok sinir bozucu.. Hatta aşırı derecede sinir bozucu.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. tattooed everything,
    evet, 'Fa yeung nin wa' sonrası yapılacak en iyi şeylerden biri '2046' izlemek olsa gerek (: Kar Wai Wong beğendiğim yönetmenlerden, filmlerini izledim, biliyorum. Yorumunuz sayesinde, böyle düşünen biriyle daha tanışmış olmaktan mutluyum, ve blogunuzu da keşfetmiş oldum böylece, içeriği hoşuma gitti, bu da ayrı bir mutluluk (:

    Teşekkür ederim, evet, içerik hırsızlığı çok can sıkıcı, hatta şevk kırıcı bir durum. Tek bir yazı değil, -şaşırtıcı tarafı- tüm yazılarımı çalıp forum yapmışlar!? Üstelik, yapılan hırsızlıktan rahatsızlığımı bir şekilde dile getirdiğim bu post'u bile çalıp diğerlerinin arasına eklemişler?!

    '2046'; anlatımı, sahneler arası geçişleri, müzikleriyle güzel filmlerden; içerdiği diğer Kar Wai Wong filmlerine göndermeleriyle, 'Fa yeung nin wa' devamı gibi olmasından da fazlası, diyebiliriz. Bu fırsatla dikkat çekmiş olalım, izlememiş olanlar Kar Wai Wong 'un düşle gerçek arasındaki dünyasında gezintiyi kesinlikle ertelemesinler

    YanıtlaSil
  3. içi boş beyin üretimi. içerik hırsızlığı...

    YanıtlaSil
  4. Bilmiyorum aynı forum mu ama bizim yazıların da tamamı bir forumda var. Arkadaş lütfedip yazıların altına bize link vermiş ama, ne bir izin isteme nezaketi ne de haber verme gereği duyulmamış... İlginç olan forumdaki tüm yazılar ordan burdan alıntı, forum sahibine ait bir yazı dahi yok...
    Dediğiniz gibi şevk kırıcı bir durum...
    İyi pazarlar bu arada:)

    YanıtlaSil
  5. Requiem for a dream, teşekkür ederim (: bu can sıkıcı durumu saymazsak, iyi bir hafta sonuydu...

    renovationdoctors/forum'da 'bilgi deposu' başlığı altındaki topic'lerde denk geldim çalınan blog post'larıma.

    Blog'umun RSS yayınından içeriğimi çalıp direkt yayınlıyorlar!? Tanıdık başka blogların da, yine aynı şekilde çalınmış yazıları var aynı forumda!

    Forum dediğime bakmayın, adı öyle ama, kendi değil.

    Forumlara üye olanlar gidip kendi yazılarını yazar, diğer üyeler de gelip üzerinde konuşur, tartışırlar; renovationdoctors/forum'da ise site sahibi Google reklamlarından gelir elde etme hevesinde çalıntı içerikle kendini komik duruma düşürüyor, daha da fenası suç işliyor!

    Oysa, kendine saygısı olan her insan gibi, blog içeriğimden 'alıntı kuralları'na uyarak, kaynak göstererek istifade edebilirdi...

    Forumun 'iletişim' bölümünden ileti gönderdim. Belki sitenin o bölümü çalışmıyordur diye, Domain name sorgusu yapıp, orda forum sahibi gözüken Mecit KORKUT'un e-posta adresine rahatsızlığımı, yazılarımı içeriğinden kaldırmasını istediğimi belirten bir ileti gönderdim. Henüz bir gelişme olmadı...

    Cumhuriyet Savcılığı'na bunun için suç duyurusunda bulunabilirim, hatta daha ileri gidip bu şekilde beni meşgul edip zamanımı da çaldığı için Tazminat Davası açabilirim. Ama, yanlışından dönmesi için insancıl davranmaya çalışıyorum.

    Macera, evet, söylediğiniz gibi, yapılan işin niteliği gerçekten de kısaca o. Teşekkürler ilginiz için...

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten belirttiğin gibi. Son dönemde poüler olan hep minimalist tasarımlar ve evler. Bu da diğer önerdiğin adresde de dinginlik var. Zevkli arkadaşım yaz geldi canım çekip gitmek ister sakinliğe huzura doğru yelkenler fora!

    YanıtlaSil
  7. Eda,

    'Delta Shelter', aynı zamanda '2007 American Architecture Awards' bünyesindeki yapılardan biriydi. İlgini çekmesine sevindim...

    'içerik hırsızlığı' yüzünden biraz huzura gereksindim (: yoksa şimdiden tatil hayalleri kurmak için henüz erken, en azından benim için, bekleyen daha bir dolu iş varken (:

    YanıtlaSil
  8. Bilmiyordum sağol güzelim.Bu kültürel zenginliğinle gurur duyuyorum.Evet canım utanç duvarında da gördüm nedir bu çektiğin ya :( Ama dert etme seni bilen biliyor.En kısa zamanda süper bir tatil dilerim. ayrıca Hayal Kahvesi notunu da takip ettim malum twitter gittin mi güzel geçti mi? İzlenimlerini paylaşırsın belki.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Eda (: teşekkür ederim. evet, eğlenceliydi, Andy Smith performansı bir yana şimdi yeni Portishead albümü 'Third' eksenimde, onu dinliyorum -ikisinin ilgisini kuracaksındır- edinilesi bir albüm olmuş...

    YanıtlaSil
  10. herkese slm.
    flyn bu yorumu rastgele googleye sitemin isimin yazarak aram yaptım oradan gordüm ben bahsettigin forum u kuran sahısım evet forumda bir tane kendime ait post yok.
    ve yüzlerce sitenin rss kaynagına abone bir site. botun her actıgı konun altında devamı diye bir link var orginal icerigin oldugu siteye yerine alıntıda yazılbilir fark etmez sonucta her alınan icerige link veriyorum bu yorumu okudum ve rss ini hemen sildim, ikincisi mecit korkut hic birseyden haberi olmayan su anda amerikada bulunan abimin adı ve mailine gelen cop mesajları okumadan siler. eger bir icerigi alıp altına aldıgın adresi yazmazsan bu calıntı icerik olur cünkü o konunun sahibini altta belirtmis bulunuyorum. neyse artık canın sıkılmasın rss ni sildim selametle.

    YanıtlaSil
  11. yagmurunsesi, blog içeriğimi, renovationdoctors/forum'dan çıkarma kararınız için, teşekkür ederim. geç de olsa bunu olumlu bir adım olarak kabul ediyorum.

    "...her açtıgım konun altında, devamı diye bir link var. orijinal icerigin oldugu site yerine alıntıda yazılbilir. fark etmez sonucta, her alınan icerige link veriyorum..." demişsiniz. fakat, yanılıyorsunuz.

    alıntı yapmak, bir sitedeki tüm içeriği kendi sitemizde yayımlayıp ona, devamı yazarak link vermek değildir!

    alıntı yaparken; içeriğin tümünü değil, sadece bir bölümünü alıntılayıp, içerik sahibinin sitesine ismiyle bağlantı vermemiz gerekiyor. lütfen alıntı kuralları'nı inceleyin ve müsait bir zamanınızda 5651 sayılı internet kanununu okuyun, farkında olmadan suç işliyorsunuz.

    durumun diğer bir detayı da; rss akışı üzerinden içerik çekip, o şekilde yayımladığınız için, arama motorlarına kopya site olarak yansıyorsunuz, bu da site itibarınızın olmayacağı anlamına geliyor...

    web'de canımızın istediği gibi hareket edemiyoruz maalesef. umarım bunları dikkate alırsınız...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...