Browser-Blogger

An itibariyle;
blog'u Iexplorer'la görüntülüyorsanız; sağ menüdekiler sola kayıyormuş gibi gözüküyor!?
Firefox kullanıyorsanız da, sayfa ortaya hizalanmış gözükmesi gerekirken, sola yaslı duruyor!?
:(
Puff!
Oyuncak blog, dedim ama; soldan kim çekiştiriyorsa, bıraksın; böyle oynanmaz ki, codelardan kopuverecek yakında.
Hazırda çözümü olan varsa, söylesin lütfen. Sağ tarafa bir code mıknatısı da alabilirim, mümkünse :(


Blogger beta ile yeni temp çeşitleri varmış gibi gözüküyor ama sadece eskilerin biraz modifiye edilmiş hallerinden ibaretler.
Yenilik yapmak; öyle fontları, renkleri değiştirebilecek modüller eklemekle olmuyor malesef. Temp edit'te, divler kullanılmış ve bu durum, biraz html bilmekten fazlasını gerektiriyor...

Labels olayı ise belki bir derece blogger'a yol aldırmış ama Wordpress kullanıcı dostu arayüzüyle o yolları çoktan geçmişti. Hangi yenilik?!

Blogger ısrarla i-explorer ile görüntülemeyi önerse de; siz Firefox'tan vazgeçmeyiniz :)

edit: 'iste, olsun'a örnek :)

4 yorum:

  1. bence blogger'a haksızlık ediyorsun :)

    çünkü yaptığı cidden yenilik. link nasıl verilir bilmeyen insanların bile template'lerini rahatlıkla düzenleyebileceği bir sunum sağlıyor yeni sürümle. template upgrade ettiysen görmüşsündür sen de. hal böyleyken, kullanıcı dostluğu wordpress ile kıyas dahi edilemez.

    problemine gelirsek.. hiçbir fikrim yok :) ama şu kesinki, sen template'ine yanlış bir müdahale yapmadıkça, blogger tıkır tıkır işleyecektir explorer'da da, firefox'ta da..

    sana tavsiyem, template upgrade etmen (tabi önce yedek alman) ve sonra template'ine ekleyeceğin zımbırtıları (işte ne bileyim linkler, sidebardaki reklamlar vs) layout üzerindeki o "bas-ekle" özelliğini kullanarak eklemen.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, oky.
    hımm... belki biraz haksızlık etmiş olabilirim blogger'a :)

    _Blog görünümüne biraz derinlik katmak için; modifiye ettiğim "minima temp"ime siyah dokulu background picture eklemek istemiştim.
    _Sonrasında, yazı alanlarına background rengi verme ihtiyacı doğdu. Onu yapınca istediğim gibi gözükmedi. Başka bir template seçip onu istediğim şekle sokmaya yaklaşmışken de sola kaymaya başladı blog :) (temp'te unuttuğum ya da fazladan bıraktığım bir tırnak/parantez/sayı; sola kaymayı, browser uyumsuzluğunu yaratmıştır mutlaka...)

    Alt tarafı iki dakikada yaparım diye düşündüğüm şey vaktimi almaya başlamış gibi gözükünce de sıkıldım, bu mudur dedim, bıraktım öyle.

    Evet, blogger'a yeni kullanıcıların işini kolaylaştıracak modüller eklenmiş, ki bu modüller; "template ile siz uğraşmayın, biz size renk biçim kaygınızı bir dereceye kadar giderecek esneklik tanıyoruz", anlamında, hoş...

    Template upgrade yapınca ve sol menüdeki linkleri, diğer zımbırtıları blogger modülü kullanarak girince; Blogger'ın öngördüğü yerleşimlerden biri gibi değil de, benim istediğim gibi gözükmesini sağlamak için tempedit'lemek eskisi kadar rahat olmadı!?

    O yüzden, bir adım geri atıp; background picture'sız hâle döndüm. Sola kayma problemi de ortadan kalkmış oldu.

    Upgrade durumunda, temp'le istediğim gibi oynayabileceğim esnekliğe kavuşana kadar, şimdilik, an itibariyle durum böyle :)

    YanıtlaSil
  3. ha evet, öyle can sıkıcı bir durum var kabul ediyorum. template upgrade edince bambaşka bir kod sistemine geçiyor. yani blogger etiketleri, hani şu bizim aşina olduğumuz [$BlogProfile$] falan gidip yerine [b: section] cart curt bir şeyler geliyor. henüz onu ben de çözemedim. bu nedenle template ile çok oynayacak olan bizlerin şimdilik upgrade'ten uzak durması lazım :)

    bu arada background resimleri hakkında, bana tam olarak ne yapmak istediğini mailden veya buradan anlatırsan, yardımcı olmaya çalışırım.

    ya da hemen şunu sorayım: blogun arkasına bground ekledikten sonra bir de yazı arkasına bground ekleme isteğinin sebebi, blogun arkasına eklediğin bground'ın, yazının da arkasına geçerek okunmazlığa sebep olması mı?

    problem buysa eğer;
    bground resmini body kısmına koyduktan sonra content kısmına da #FFF bground'ı koy. gerçi sen öyle yapmışsındır zaten.

    YanıtlaSil
  4. :) evet, sebep o ve öyle yaptım ama…
    Content main, sidebar kısmına bground rengi verince de [doğal olarak o alan sadece yazıların altını kapsadığından] sanki harfler tam kenardan bground resminin üzerine düşecekmiş gibi duruyor. En azından 10px kenar boşluğu kalmalı yazıların etrafında.

    Sanırım 2. bir ara layer olması gerek;
    -1.layer: bground resmi
    - 2.layer: bground resmi ve yazılar arasında; yazılara zemin rengi olacak bir layer
    -3.layer: zemin renksiz yazı alanı
    Minima temp bünyesinde öyle bir atraksiyon yok. Ancak bir yerlere, o ara layer’ı eklemek için div’ler açmak belki çözüm olabilir. Ben de uğraşamadım daha fazla ve öyle bıraktım.
    :)Görsel kaygı, başka bir şey değil benimki.

    Oyuncak blogumun ucundan tutmanı isteme hakkımı saklı tutayım; yakınlarda olursan, ilerde div’lerle yeni maceralara girip de çıkamadığımda kullanabilirim :) Oky, tekrar teşekkür ederim ilgin için…

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...