Piktogramlar İstanbul`da

Birincil fonksiyonu pratik ve hızlı iletişim olan ve süreklilikleri ve yaygın kullanımlarıyla görsel kültürümüzün önemli bir parçası haline gelen piktogramlarda sadeleştirme, detaylarından arındırma ve fonksiyona dayalı evrensel bir görsel dil yaratma hedeflenir.

Bu modernist resim - yazılarda belli bir standartlaşma, bütünlük, parça bütün ilişkisi, geometrik ifade, nötrlük hissedilir.


Piktogramlardaki İstanbullular yan kesiyor, damsız giremiyor, apartmanlar arasına çamaşır diziyor, gasp ediyor, laf atıyor, simit satıyor, başına binadan bir parça düşebiliyor, dileniyor, hamamda terliyor, nevizade’de eğleniyor, pankart açıyor, ayakkabı siliyor, mendil satıyor, vapurdan ve boğaz köprüsünden atlıyor, balıkekmek ve kokoreç yiyor, korsan cd satıyor, ateş ediyor, martılara simit atıyor, aşk yaşıyor...

Piktogramlar İstanbul’da sergisi görsel sanatlar görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencilerinin gözünden İstanbul’a ve günlük yaşama odaklanıyor.

Genç tasarımcı adayları sadeleştirme, bütünlük gibi belli piktogram kriterlerine sadık kalarak yaşadıkları İstanbul’u yorumluyorlar. Ancak global dilin karşısında kişisel yorumlarını getirmekten de geri durmuyorlar.


Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğr. Grv. Nazlı Eda Noyan tarafından yürütülen “Kelime ve İmge” dersinin İstanbul’a odaklanan Piktogramlar İstanbul’da projesinden öğrenci çalışmalarını içeren tasarım dergisi 08 Nisan 2007’ye kadar İstanbul Tünel’deki Apartman Projesi mekanında. Görülmeye değer...


Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 21 Mart - 08 Nisan 2007

Yer: Şehbender Sok. No: 4 Tünel - Beyoğlu
İletişim
Telefon: 0212 236 54 90
Web Sitesi: www.bahcesehir.edu.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...