'The Jackal Soundtrack' Rüzgârı

Hafta sonu müziği olarak, The Jackal filmi Sondtrack'ini seçtim.

The Jackal filmi 16 Ocak 1998'de ülkemizde vizyona girmişti. Soundtrack'ini alıp uzun süre repeat list'imde tuttuğumu anımsıyorum. Evet, hayli zaman geçse de unutulmayacak filmlerden biridir. Her ne kadar Bruce Willis'a kötü adam rollerini pek yakıştıramasam da...

The Jackal Soundtrack'inin, sevdiğim grupların seçme müziklerinden oluşması bir yana, gerek müziklerin film içersinde kullanımlarıyla gerekse yalın halde dinlenildiğinde; albüm tümüyle güzel, es geçilmemesi gereken parçalardan oluşuyor.


Apollo 440 - Raw Power


Fatboy Slim - Going Out of My Head

The Jackal Sondtrack'inden, burada dinletmek için, 'Fatboy Slim-Going Out of My Head' ve 'Apollo Four Forty-Raw Power' müziklerini seçtim. Blogger embeddable playerları kabul etmede son zamanlarda sorun çıkarır oldu, codeları benimseyemiyor. Eğer yine bir Error yüzünden burada dinleyecek bir player bulamazsanız; Odeo sayfamdan The Jackal Soundtrack'inden 'Fatboy Slim-Going Out of My Head' ve 'Apollo 440 - Raw Power' mp3lerini bulabilirsiniz.

Hafta sonu geldi ve maalesef içim rahat bir şekilde ay sonu ve hafta sonunun tadını çıkaramayacağım.
Aslında 5 gün önce bitmiş olması gereken bir iş, elinizde olmayan sebeplerle uza(tıl)mış ve mutlaka ay sonuna kadar yetişmesi gerekiyorsa; kendiniz ve ekibinizin mental sağlığını koruyarak bu durumu nasıl aşarsınız?

Evet, elinizde geç saatlere kadar çalışmaya ya da sabahlamaya alışmış bünyeler varsa bile, bir noktadan sonra, zaman faktörü stresi arttırıyor ve en canlı zihinlerin bile algı süreçlerini etkileyebiliyor.

Hedefe ulaşmak için, yelkenleri şişirip yol almada müziğin gücünü kullanmak, benim çıkış yollarımdan biri.

Hafta içersinde projeksiyon perdesine yansıttığımız, gereksiz replikleri kesilmiş, müziğin ve hareketin yoğun olduğu sahnelerden oluşan Blade serisini, algı açıcı zihinsel besin olarak kullandık (Blade I - Soundtrack, Blade II - Soundtrack, Blade III - Soundtrack müzikleri gayet harekete geçiricidir). Bunun yanında The Jackal filmi ve müzikleri de bize eşlik etti.

Hafta sonunu da benzer şekilde geçirip, bu günleri atlatmayı ve Nisan ayına sakin bir başlangış yapmayı planlıyorum. Zira, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali; 31 Mart - 15 Nisan 2007 tarihleri arasında. Görmek istediğim birçok film ve katılınacak etkinlikler var. Eğer yapmadıysanız, size de programınızı buna göre şimdiden ayarlamanızı tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...