Festival bünyesindeki etkinlikler oldukça zengin. Görmek istediğim filmler o kadar çok ki, nasıl zaman bulabileceğimi ben de şaşırmış durumdayım. Uzun uzun burda onlardan bahsetmek isterim fakat şimdilik Helvetica belgeseline dikkat çekmek istiyorum. Web sayfasından diğer etkinliklerle ilgili festival programına bakmanızı ve en azından bir kısmını, fırsat bulup mutlaka programınıza dahil etmenizi öneriyorum.
Bir yazı karakterini konu alan ilk uzun metrajlı film. Aynı zamanda tipografi, grafik tasarım ve küresel görsel kültür konusunda bağımsız bir yapım olan Helvetica belgeseli, İstanbul Film Festivali içersinde kesinlikle kaçırılmaması gereken filmlerden biri.
Uzmanlar tarafından tüm zamanların en iyi yazı karakteri seçilen ve bu yıl ellinci yaşını kutlayan Helvetica bir belgesele konu oldu. Gary Hustwit'in Her gün binlerce sözcüğün bizi nasıl etkilediğini anlattığı Helvetica adlı belgeseli festivalin NTV Belgesel Kuşağı'nda gösterilecek.SÖYLEŞİ: HELVETICA
Farkında olmadan hayata bakışımızı ve algımızı etkileyen Helvetica yazı karakteriyle ilgili; Festival'in reklâm ajansı HEP İletişim'in katkılarıyla 2 Nisan Pazartesi günü Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde özellikle tasarım profesyonellerinin ve öğrencilerinin çok ilgisini çekecek bir söyleşi gerçekleşecek.
Saat 17.00'de başlayacak söyleşide önce tasarımcı Bülent Erkmen'in hazırladığı "12 Siyasi Parti ve 1 Helvetica" adlı dia gösterisi gösterilecek. Tasarımcı Esen Karol izleyicilere Helvetica'nın tarihçesi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra belgeselin yönetmeni Gary Hustwit ile sohbet edecek. Söyleşinin ardından Helvetica belgeselinin gösterimi yapılacak.Bir yazı karakteri hakkında ve dolayısıyla grafik tasarım hakkında yapılmış, gösterime giren ilk uzun metrajlı belgesel olma özelliği taşıyan Helvetica üzerine gerçekleşecek söyleşi meraklılarına duyurulur.
2 Nisan Pazartesi, Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü, saat 17:00
Katılımcılar: Bülent Erkmen, Esen Karol, Gary Hustwit
Ayrıntılar http://www.iksv.org/film Web Sitesinde.
0 yorum:
Yorum Gönder
Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!
İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).
Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.
Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)
Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...