Kadife Karanlık, 187/1 [mim]

Bloglar dunyasina bir mim de biz katmis olalim diye, Lumpenprofessoriat kaynakli bir “mim” ithal edeyim, dedim. Yapmaniz gerekenler kisaca soyle:

1. Yaninizdaki en yakin kitabi alin.
2. Kitabin 187. sayfasini cevirin. (Kitabin sayfa sayisi 187’den buyuk olmali!)
3. 1. cumleyi bulun.
4. O cumleyi blogunuzda postalayin.
5. Bu dediklerimi lutfen en yakininizdaki kitap uzerinde gerceklestirin, favori ya da “cool” oldugunu dusundugunuz bir kitap icin degil.
diyerek,
Çarpım Tablosu'nda başlayan kitap konulu mim; Günlerin Tortusu'ndan tarafıma ulaştı. Çok teşekkür ediyorum, böylesi yararlı mim dalgalarına dahil olmak, benim için zevk diyerek, konum olarak en yakınımda gözüken kitabın 187'nci sayfasının ilk cümlesini aktarıyorum.

Kadife Karanlık
21. Yüzyıl İletişim Çağını Aydınlatan Kuramcılar. Marshall McLuhan, Michel Foucoult, Noam Chomsky, Jean Baudrillard, Neil Postman, Jacques Lacan, Slavoj Zizek.
Su Yayınevi

...Medya, halkı tatmin etmekten çok kuşatır, bağlar. Bir yapımcının memnun etmesi gereken ilk izleyiciler, filmin mali destekleyicileri, yani sponsor şirketler, stüdyo ve TV kanalı patronlarıdır. Çünkü film ve televizyon dizilerinin çoğu, halka gösterilmeden önce tamamlanır. İzleyici tepkisini yansıtacak biçimde değiştirilmeleri artık mümkün değildir... diye devam eden, Michael Parenti'nin sözlerinin aktarıldığı bölümün devam cümlesi;
Bize, ne istiyorsak onu verdiklerini iddia edenler, bizim, onlar ne veriyorsa onu istememizi sağlamak için de her şeyi yaparlar.
Tekme Tokat, Çikolata Çikolata, Ailenizin Kitapçısı, Her Bedene Uygun Deli Gömleği; 187/1'inizi merak ediyorum.
(Evet, bu, tarafımdan aldığınız bir mim pası fakat, ilgi ve zamanınıza bağlı katılımınız tabii ki keyfi.)

187/1 merakım, blog bağlantılarım arasından rastgele seçtiğim sadece bu dört blogu kapsamıyor. Sizin de yakınlarınızda bir kitap varsa ve hatta özellikle beğenerek okuduğunuz bir kitapsa, burada bizimle paylaşın. Böylece bana ve diğerlerine belki de güzel, yeni bir kitap okuma fırsatı sunmuş olacaksınız.

10 yorum:

  1. Elimin altında Dan BROWN'un Melekler ve Şeytanlar adlı kitabı var. Saydıklarından biri değil; ama 187 yi açıp, ilk cümleyi yazacağım.

    Cümle şöyle: Papanın özel dairesini arşınlayan Vittoria, "İşe yaramayacak." dedi.

    Saçmalığı hoşuma gitti. Belkide gelen cümleleri birleştirip, güzel bir eser oluşturabilirsin. (:

    YanıtlaSil
  2. Konunun ilgini çekmesine ve yorum bırakmana sevindim :) teşekkür ederim. Böylece ben de, senin blogunu öğrenmiş oldum.

    Kendi blogumdaki bağlantılarımdan rastgele seçtiğim linklere mim pasını göndermiştim, ama bu her isteyen katılamayacak demek değil :)

    Dan Brown kitapları; arada bilgi-detay yağmuruna tutan sürükleyici, eğlenceli kitaplardır.

    Aktardığın tam o cümlenin arkasındaki sayfada; işaretlediğim bir cümle vardı, ben de onu aktarayım buradan;

    Terörün tek bir amacı vardır.
    Terör yaratmak!

    Terörizmin amacı terör ve korku yaratmaktır. Korku insan müessesesini sarsar. Düşmanı içten zayıflatır... topluluklarda kargaşaya sebep olur.

    Terörizm intikam ifadesi değildir. Terörizm siyasi bir silahtır. Bir hükümetin sarsılmazlık görüntüsünü sildiğinizde, insanların imanını da silersiniz...

    İnanç kaybı...

    YanıtlaSil
  3. Medyada çalışmak isteyen birisi için güzel bir kitap denk gelmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Tuğçe'cim sadece medyada çalışmak isteyenler için değil; Kadife Karanlık, 21. Yüzyıl İletişim Çağını Aydınlatan Kuramcılar; Marshall McLuhan, Michel Foucoult, Noam Chomsky, Jean Baudrillard, Neil Postman, Jacques Lacan, Slavoj Zizek ışığında; kültür, sanat, politika, psikoloji, ilişkiler, cinsellik gibi birçok noktaya değinen; düşünerek, tartışarak okumaya müsait zengin, güzel bir kaynaktan istifade etmek isteyecekelr için de uygun bir kitap. Üstelik 329 sayfa gibi az bir alanda bunu yapıyor :)

    YanıtlaSil
  5. Bob Fenster'den The Big Book of Duh! (Now with 50% more stupidity) duruyor yanımda.
    Hemen açıyorum 187nci sayfayı.

    "No minister ever received a better setup line, and Beecher made the most of it.

    Yazıyor.
    Ne anladık? Hiçbir şey:) Çünkü araya denk geldi ve ben kitabın henüz o bölümlerine gelmedim. Dağınık okumaya müsait bir kitap olsa da ben en baştan başladım.

    Peki en yakındaki kitap 185 sayfa ise n'apıyoruz? :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Lyn,

    Kadife karanlık 1'in devam niteliğinde olan ikinci kitabı (ayna şövalyeleri) de bir süre önce çıktı. Haber edeyim dedim :)

    YanıtlaSil
  7. içeriği diğerine göre daha hafif bir kitap, ayna şövalyeleri, okuma listemde..

    YanıtlaSil
  8. Bu post'un bahsi buradageçmiştir.

    YanıtlaSil
  9. çok sıkıcı bi kitapmış be en yakınındaki:) daraldıydım ben onu okurken. düşün yani okudum ben onu!

    YanıtlaSil
  10. kadife karanlık mı sıkıcı? hımm.. bilog bey, bu durumda sizi yarım bırakmayıp gösterdiğiniz bitirme kararlılığınız için kutlamak gerek :)

    ned dorsey bey, katılımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...