Yeni Photoshop Logosu, See What’s Possible™



Photoshop family of products sayfasından da görebileceğiniz, yeni Photoshop logosu ve sloganı "See What's Possible™" ile ilgili
detaylar PhotoshopNews ve Adobe Photoshop ürün yöneticisi John Nack'in blogunda.

PhotoshopNews-The Evolution of the Photoshop Splash Screen başlığından da; 1988'den bu yana Photoshop programının arayüzünün geçirdiği evrimi görebilirsiniz.

Zihnimde sorular ve söyleyecek birçok şey var. İki yıl önce QuarkXPress logosunu yenilediğinde de buna benzer bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Photoshop'un yeni logosuna benzer, bir solukta on farklı markanın logosunu sıralayabilirim. En çok gülümsememe sebep olan ise, yeni logonun bende yoğun şekilde kulakları eksik Playboy tavşanı çağrışımı yapması.

Çocukluğunuzda belki de kumbarasını kullandığınız, "leylek" simgesiyle duygusal bağ geliştirdiğiniz YapıKrediBankası'nın logosu yakın zamanda değiştiğinde ne hissetmiştiniz?

Marka algısına "güç" vurgusu eklenmişti ama, duygusal bağ da aynı oranda sarsılmıştı. Şimdi yeni Photoshop logosuyla da var olan bazı değerler sarsılırken, modern teknoloji vurgusu güçleniyor, gibi gözüküyor.

...

Evrilen logoların gelişimini, günümüz
Logo Tasarımındaki Eğilimlerden çıkarsamak mümkün...

3 yorum:

  1. Yapikredinin eski halini severdim..birden yasli hissettim valla..
    arcelik de logosunu degistirdiginde hic begenmemistim..

    YanıtlaSil
  2. la logo bana birşeyi çarıştırmadı zor alışacağım sanırsam
    artı bir mail attım onu kontrol edersen

    YanıtlaSil
  3. Logolar benim de çok ilgimi çeker. Bir markanın logosunu gördüğümde aklımda hemen o marka ile ilgili düşünceler belirmeye başlar.

    Photoshop'un logosu ilginç olmuş ama bence ha olmuş diyemem. Çünkü sıcaklık gitmiş. Bir de Microsoft Windows'un pencere logosundan sonra noktası gibi yapılmış!

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...