Tipitip



Tipitip sakızları,
çocukluğumu çağrıştıran eğlenceli detaylardan biri benim için. Bir markette karşıma çıktığında eski bir dostla karşılaşmış olmak gibi bir tad duyumsayarak, şimdi bile denk geldikçe Tipitip sakızlarını almaya çalışıyorum.

Küçükken, sakızların içinden çıkan ünlü resimleri, uçak ya da araba resimlerini, futbolcu kartları biriktirme gibi huylarınız var mıydı bilmiyorum ama, ben, Tipitip sakızlarını ve karikatürlerini severdim. Hatta güzel de bir karikatür koleksiyonu sahibi olmuştum. Maalesef bu günlere kalamadı.

Ama, Tipitip karikatürleri koleksiyonunu bu günlere kadar muhafaza edebilmiş biri var, Ters Meditasyon'dan Devrim. Koleksiyonunu mümkünse dijital ortama aktarmasını istemiştim,
bir dizi karikatürü zahmet edip aktarmış. Bu eğlenceli fırsatı yarattığın için teşekkürler, Devrim.

Tipitip koleksiyonundaki parçalara bakarken, belki de o Tipitip karikatürlerini ilk gördüğünüz zamanı anımsayacak ve zihninizin derinliklerine minik bir yolculuğa çıkacaksınız. Hafızanızın gücünü test etmek için de iyi bir fırsat.

Ters Meditasyon'da 'Tipitip' başlığından karikatürlere ulaşabilirsiniz.

İlgili linkler: Wikipedia 'Tipitip', Milliyet 'Tipitip 30 Yaşını Devirdi'.

3 yorum:

  1. ilgin için teşekkürler:)
    zamanla elimdeki tüm kolleksiyonu yayınlayacağım ama taramak, düzenlemek vs zaman alıyor biraz...

    YanıtlaSil
  2. Tipitip 30 yasini devirmisse ben de hasta ve yasli bir kadinim demektir!!!!

    YanıtlaSil
  3. hmm ne güzel, bir tipitip sever daha (:
    pigmelerle dans eden, evet 1974'den bu yana papyonlu kahraman bizimle ama onu seven ya da hatırlayabilenler daha çok, her zaman genç kalmayı bilen, eğlenceli, enerji dolu, şanslı çocuklar (:

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...