Blog Edit

Blogger beta'dan çıkıp, The New Version of Blogger hâline geçmesiyle; hesaplar da update edildi. Google account'uyla Blogger girişlerine alışmaya başladık.

Böylece, Labels kullanımı ve Blogger'ın genel yeniliklerinden tam randımanla istifade edebilmek için "Template Update" yolu da gözükmüş oldu.
Temp update etmeden de kullanmaya devam edilemez miydi? Edilebilirdi tabii.
Hatta olmazsa, eski template'e geri dönüş yolu da herzaman açık.

Özellikle, başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için; templerini belirli sınırlar çerçevesinde kişiselleştirmeye olanak tanıyan yenilikleri mevcut Blogger'ın. Hatta renk, font seçimlerinde kararsızlığa düşebilecekler için; "Template"->"Font and Colors" menüsü altında; "Shuffle Blog Colors" ile, seçilen renklerden rastgele renk kombinasyonlarıyla arayüz hazırlama özelliği bile mümkün.

Benim gibi template editlemeyi, code'larla oynayarak yapmaya alışan bünyeler için;
Blogger'ın, yeni "Edit HTML" sayfasını biraz daha ilgi isteyecek şekilde düzenlenmiş olduğu görülüyor.
Codelarla işim olmaz, yok ben "Page Elements" ile sayfaya modüller eklerim, böylesi daha pratik, diyebilirsiniz. Fakat, daha fazlasını isterim, ben meraklıyım, kurcalar öğrenirim diyorsanız; XML nedir, XML belgeleri HTML'e nasıl dönüştürülüyor ya da JSS ile veya Java ile nasıl görüntüleniyor, konularında; biraz bilgi seviyesini esnetmek ve pratik yapmak gerekiyor.
Konuyla ilgili; Zeynel Cebeci'nin; XML Görüntüleme yazısını, başlangıç için önerebilirim.

An itibariyle;
bakım, onarım çalışmaları yapılmaktadır!
Temp update edildiği için, blog görünümünde yine bir farklılık sözkonusu.
Blog için, içime sinen bir görünüme karar verinceye kadar; bir süre böyle değişiklikler olmaya devam edecek.

Oyuncak blogtur, doğal olarak her an farklı bir renk, dokuya bürünerek; bukalemun taklidi yapıldığına denk gelebilirsiniz :)

(Kendime not:
Kategorilendirme gerekiyor; Labels ve linkler düzenlenecek.)

2 yorum:

  1. Estafirullah efenim. Bukalemun ne kelime.

    Bu beta versiyonu daha çok uğraştıracak gibi görünüyor. Bindik bir blogger'a gidiyoruz babaannemize. :) (tekerleme miydi o?)

    YanıtlaSil
  2. The New Version of Blogger'ın güzelliklerini keşfetmek gerekiyor :)

    Şimdi dikkat ettim de; Arayüz değişikliği için, farklı görünümler yaratmaya müsait seçenekler mevcut. Ama nedense comment/yorum sayfasını tüm bu yeniliklerden uzak tutmuşlar.

    Comment giriş sayfası; template arayüzü içersinde ya da onunla uyumlu olacak bir devam sayfası görünümüne dönüştürülemez miydi ki, böyle bırakılmış?!

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...