'Somewhere Over The Rainbow/What A Wonderful World'



Israel Kamakawiwo'ole 'Somewhere Over The Rainbow/What A Wonderful World'; sevdiğim 3 (hatta 4) filmi ortak paydada birleştiren bu güzel müziği, 'hafta sonu müziği' olarak seçtim.

'Somewhere Over The Rainbow' müziğinin yer aldığı o 3 film ise; Meet Joe Black (1998), Finding Forrester (2000) ve 50 First Dates (2004). Bu müziğin, Harry Nilsson yorumuyla yer aldığı You've Got Mail (1998) filmini de bu listeye ilave edebilirim.

50 First Dates; belki de şimdiye kadar izlediğim en eğlenceli romantik komedilerden biri. Meet Joe Black ise;
Joe Black rolündeki Brad Pitt'in bakışları ve mimikleriyle ve Anthony Hopkins, Claire Forlani ile; fantastik/romantik/dram başlığındaki unutulmayacak örneklerden biri. Bu yüzden bu iki film dikkat çekmiş fakat, Finding Forrester belki gözden kaçmış olabilir. Eğer öyleyse; Sean Connery, William Forrester rolündeki performansını mutlaka görmenizi, 'Somewhere Over The Rainbow' müziğini bir de film içinde yakalamanızı, mutlaka öneririm.

En iyi film müziklerinden biri kabul edilen 'Somewhere Over The Rainbow'; ayrıca birbirinden dinlenesi lezzette birçok kişi tarafından coverlanmış ve başka birçok filmin soundtrack'inde de kullanılmıştı.

'What a wonderful world' ve 'Somewhere over the rainbow' parçalarını birleştirip , böylesine huzur veren bir müzik yaratan, Hawaii'li müzisyen Israel "IZ" Kamakawiwo'ole; 340Kg'ı bulan kilosuna rağmen, yumuşak sesi ve Hawaii esintisi taşıyan müzikleriyle; birçok filmde, televizyon programlarında ve reklamlarda yer almıştı. 1997'de yaşamını yitiren müzisyenin, Amazon'daki 'Israel "IZ" Kamakawiwo'ole' başlığından diğer müzikleri de keşfedilebilir.

- - -
(9.3.2007 tarihli bu yazıya, 17.9.2008'de, 'Somewhere Over The Rainbow' müziğinin kullanıldığı Akbank ve Boyner'in yeni kredi kartı Fishcard tv reklamı eklenerek editlenmiştir.)



'FishCard: Akbank Reklamı'nın burada yer alan YouTube videosunu görüntüleyemiyorsanız, Fish card reklamı bağlantısı üzerinden de aynı videoyu izleyebilirsiniz.

13 yorum:

  1. AKBANK'ın yeni kredi kartı "Fish"in televizyon reklamında duydum bu müziği. Çok hoşuma gitti.

    Somewhere Over The Rainbow, çok güzel bir müzik. Reklama da yakışmış. Onu araken sitenize geldim. Çok güzel bir siteniz var.

    Kızım, reklamdaki balıkları çok sevdi. İstediğinde izlettirmek istiyorum. Bu reklamı nerden bulabiliriz? Biliyor musunuz?

    Teşekkür ederim.
    Seda Akyüz sedakyuz @ yahoo . com

    YanıtlaSil
  2. Somewhere Over The Rainbow, evet, Akbank ve Boyner'in yeni kredi kartı reklamı Fish'in müziği.

    Israel Kamakawiwo'ole'nin bu güzel müziğini, üstteki müzik player'dan dinleyebilirsiniz.

    Fisfcard TV reklamı, fishcard web sitesinden izlenebiliyor. Akbank'ın reklamları, Akbank'ın web sitesindeki reklam galerisinden de izlenip, download edilebiliyor. Bu reklamı yakın zamanda oraya da ekleyeceklerdir.

    YouTube gibi video paylaşım sitelerini de tv reklamlarına ulaşmak için kullanabilirsiniz.

    Blog'umla ilgili güzel düşünceniz için ben teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil
  3. uzun ama her seferinde sırf müziği için izliyorum bu reklamı

    YanıtlaSil
  4. fishcartın müziği çok güzel ama ben söyleyeni hiç öyle hayaletmemistim

    YanıtlaSil
  5. hayallerimi sıraya koymaya başladım bakalım fish nasıl gerçekleştirecek :D

    YanıtlaSil
  6. You've Got Mail'de nerede vardı, çıkaramadım?

    YanıtlaSil
  7. Ordaki gibi bir köpek istiyorum çoook tatlı. Hayallerimi düşünme fırsatı yarattı müziğiyle çok güzel bir film olmuş.

    YanıtlaSil
  8. ben bu reklama bayıldım.tv de çıkınca herşeyi bırakıp izliyorum.buna gülebilirsiniz ama her defasında gözlerim doluyor.müzik ve oradaki adamın konuşmaları süper.hiç kredi kartı reklamı gibi deil.

    YanıtlaSil
  9. Keşke kredi kartı reklamı olmasaymış

    YanıtlaSil
  10. Müziği dinlerken insan başka bir dünyaya gidiyomuş gibi bir his oluyor :)ilginç bir mutluluk hissi, gerçekten yaşarken böyle bir hissi yakalamak ne kadar zor:(

    YanıtlaSil
  11. 2. cd 39.58 dakikada süren ilk savaş sahnesinde öldürüldüğünü gördüğünüz ilk mogol askerinden sonraki müziğin içindeki garip bi sesle 30 saniye boyunca sanki bişey denilmek isteniyor gibi iyi dinleyin lütfen, bi yerde sadece TV gibi bişey dediğini anlıyorum ama sanki buda bi nevi 25. kare olayı gibi..

    YanıtlaSil
  12. RocKeR; bu yorumun, Mongol (2007) Cengiz Han ile mi ilgili? Eğer öyleyse, "25. kare" olayı gibi bir şey olabilir tabii. Bakacağım. Teşekkürler... Peki, Derren Brown, Reklam, Subliminal Etkiyi izlemiş miydin?..

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...