2008, Ocak, Ay Takvimi



Ocak ayında Ay evreleri böyle olacakmış, diyerek - biraz gecikmeli de olsa - 2008'in ilk, Ay'ın aydınlık yüzlerini takip takvimimizi paylaşmış olalım. 2008'in ilk Dolunay'ı ise, 22 Ocak'ta...

Biliyorum, yarım kalmıştı, sisli, puslu bir İstanbul sabahında, gemilerin siren sesleri eşliğinde "Flynxs, nedir?"in devamını
yazdım. Ay takvimini gördüm, Astronomi ile ilgili minik birkaç bilgi daha edinebilirim arada derseniz, o yazıdan okumaya devam edebilirsiniz...

9 yorum:

  1. Hep söylemek istiyorum ama blogger'ın yorum sistemi üşenmeme neden oluyor. Google takvimde de böyle bir alt takvim var, ayın durumlarını gösteren.

    YanıtlaSil
  2. Blogger, yorum bırakırken farklı ID'lerle oturum açmaya da izin vererek kendini biraz geliştirdi son zamanlarda. Ama bu, yorum sayfasının - tesisin uzak kanadındaymış gibi algı yaratan - farklı bir sayfada açılıyor olmasını, pek mâzur gösteremiyor. Üşenmenizi anlayabiliyorum (:

    Hımm.. demek Eloy bey de Dolunay takipçisiymiş (: Detay için teşekkür ederim. Evet, google takvimine ilave edilebilen bir ay takip zamazingosu var ama sanırım sadece ay'ın dört evresini haber veriyor...

    YanıtlaSil
  3. İsmim Eray, yeni ay anlamına geliyor. Sanırım bundan dolayı ay'a karşı bir sempatim var. Aslında sadece ay diyemem genel olarak gökyüzünü seviyorum.
    Odamın tavanı koyu lacivert, duvarları koyu mavi. Tavan parlayan yıldızlarla ve gezegenlerle kaplı.
    En son olarak thinkgeek'ten şu güzel şeyi aldım. Ancak artık satılmıyor.

    YanıtlaSil
  4. Wishlist'inizde 'ay ışığı' istediğinizi okuduğumu, anımsıyorum (: 'moon phase light' edinebildiğinize sevindim.

    Çalışma odamın penceresinin açık bir manzarası var, uygun gecelerde bu manzaraya, geçişiyle Ay da yerleşip eşlik ediyor bana. Biriktirdiği ışığı, karanlıkta parlayarak yansıtan yıldız-gezegen sistemleri gibi muhtelif şeylere de sahibim ama, duvar renklerinde öyle bir maceraya girmeye cesaret edemedim, o renk mavi duvarlarda daha hoş gözüküyor olmalılar (:

    YanıtlaSil
  5. Dün gece üşendim ama bir ara fotoğraflarım :)

    YanıtlaSil
  6. peki, görmek tabii hoşuma gider.
    ama sonra kendinizi dekorasyon bloglarında, mekân düzenlemesiyle yeni bir trend yaratmış olarak konuşuluyorken bulursanız, karışmam (:

    YanıtlaSil
  7. Heheh iyi fikir ama pek ilgi alanıma girmiyor. En azından başkalarının mekanı :)

    YanıtlaSil
  8. ay konusunda ben de bir ara birşeyler denemiştim. bunu görmüş müydünüz bilmiyorum. ben de! ben de! demek için ekledim:)

    YanıtlaSil
  9. hımm.. hiç de fena olmamış (: arşivi karıştırmıştım ama buna denk gelmemiştim sanırım. indianropetrick bey, artı bir, diyorsunuz yani, ne güzel.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...