Air'den, Redd Unplugged Konseri İle Ghetto'ya

Aşk, hayal gücü ve rüya; Air.
Fransızca aşk (amour), hayal gücü (imagination) ve rüya (reve) kelimelerinin baş harflerinden adını alan Air; 12 yıldır elektronik müziğe damgasını vurdu. Farklı kaynaklardan beslenen ikili, nostaljik olmadan geçmişe dönük, sıradanlığa kaçmadan da popüler olabilme amacında.
Ne hoş bir tanımlama, öyle değil mi? Müzikleri de bir o kadar naif; dingin bir zihin ve huzurlu bir ruh için size eşlik edecek tınıda.

Air konseri; 24 Temmuz; Turkcell Kuruçeşme Arena'da, biletler Biletix'te.

Bir önceki Redd konserinden bu yana yeterince zaman geçmiş olduğunu ve bu sıcaklarda ruhumun Air'den çok Redd'e gereksindiğini fark ettiğimden; bugün son anda yakaladığım bir fırsatla tercihimi; Air konseri yerine; Ghetto'daki, Redd'in üyelerinin askere gitmeden önceki veda konseri için kullandım.

Redd; müziği ve grup üyelerinin müzikal geçmişleriyle beğenimi kazanan; dinleyebildiğim az sayıdaki yerli müzik gruplarından biri.

Redd Unplugged konseri bu gece Ghetto'da, fırsatınız varsa, kaçırmanızı istemem. Biletler, Biletix'te.

Hafta sonu müziği için de, Redd'den iki video bırakıyorum; 'Hâlâ Aşk Var Mı?' (*) ve 'Falan Filan' (*).

.

www.redd.com.tr; yenilenen Redd resmi web sitesinden; grup üyelerinin müzikal geçmişiyle ilgili bilgilere ve diğer detaylara ulaşmak mümkün.
Redd Unplugged Konser ile Veda Ediyor

"Mutlu Olmak İçin", "Bahçelere Daldık", "Hala Aşk Var Mı?", " Falan Filan", "Dünya" gibi şarkılarla rock müziğin son dönemlerdeki en ilgi çeken gruplarından biri olan Redd, 20 Temmuz Cuma günü Ghetto'da çok özel bir konser verecek.

Askerlik sebebiyle dinleyicilerinden bir süre ayrı kalacak olan Redd, İstanbul'da verecekleri bu son konserde şarkılarını daha önce hiç kimsenin dinlemediği yeni düzenlemeler ve yorumlarla akustik olarak çalacak.

Alışagelmiş Redd konserlerinden farklı bir atmosferde gerçekleşecek performansın bir DVD haline getirilerek yayınlanması da gündemde. Grubun ve şarkılarının bilinmeyen hikayelerini ve anılarını da dinleyicileriyle paylaşacak olan Redd için bu konser özel bir veda niteliği taşıyor.

1997 yılında bir araya gelen Redd, 2005 yılının Şubat ayında ilk stüdyo albümleri olan "50/50"'yi Stardium etiketiyle piyasaya çıkardı. Tüm söz ve müzikleri Redd'e ait 10 parçanın yer aldığı albümün çıkış şarkısı olan "Mutlu Olmak İçin" gruba rock müzik dünyasında önemli bir yer açarken Redd'in ismini de haftalarca müzik listelerinin ilk sıralarına taşıdı.

Modern dünyanın döngülerinde ve kent yaşamında sıkışmış insanın hikayelerini anlatan ve "Bahçelere Daldık", "Öperler", "Keyifli Bir Gün", "Nefes" gibi parçalarla büyük beğeni toplayan 50/50, Redd'in sonraki çalışmalarının sağlam bir temeli oldu.

İlk albümü ile oldukça geniş bir hayran kitlesi oluşturan Redd, kısa bir süre arayla Nisan 2006'da Pasaj Müzik etiketiyle 2. albümleri" Kirli Suyunda Parıltılar"'ı yayınladı. Albümün ilk video parçası olan "Falan Filan" ile önce yerli müzik kanallarında liste başı olan ve daha sonra MTV World Chart Express listesine giriş yapan Redd, diğer video parçaları olan "Hala Aşk Var Mı?" ve "Dünya" ile müzik listelerindeki üst sıralarını korumaya devam etti. (Biletix)

4 yorum:

  1. redd'e bir türlü ısınamadım ama çevremdeki herkesin redd'i seviyor olması beni şüpheye düşürüyor :)

    YanıtlaSil
  2. herkesin mi? benim çevremde de albümleri çıktıktan sonra onları daha bir soğuk(!) bulanalrın sayısı arttı nedense :)

    peki, canlı performanslarını izleme fırsatın olmuş muydu? istersen, canlı performanslarını izleyip bir de öyle karar ver.

    albümlerinden önce
    zamanında cover grubu olarak canlı performanslarıyla ilgimi çekmişlerdi. doğal olarak redd albümleri, canlı performansları gibi değil ama, yine de arada dinlemek hoşuma gidiyor :) hımm.. belki biraz da bu ilgimde Doğan Duru'nun müzisyen olarak geçmişi / eğitiminden kaynaklanan o sağlam duruşunun da payı vardır; söz ve müzikler ona ait; eğitimi ve güçlü bir sesi var. bu da onlardan ileride daha başarılı işler beklememe sebep oluyor...

    YanıtlaSil
  3. sana sonuna kadar katılıyorum gıcık oluyordum ama canlı izleyince bayıldım bu gripin için de geçerli

    YanıtlaSil
  4. Ghetto'daki konserden, Keyifli Bir Gün videosu. Yüksek tavanlı mekan ve Redd'in sahne performansı görülesiydi.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...