Andrew English Tasarımları



Andrew English; Londra'da yaşayan genç, heyecan verici işleri olan, yaratıcı bir mücevher tasarımcısı.

Tasarımlarda 'kanat' kullanımı beni cezbettiğinden; (üstte örnek görsellerini gördüğünüz) The Wing Collection ile dikkatimi çekmişti.

Nedir ki bu 'kanat'lara ilginin sebebi, diye aklınızdan geçtiyse; Freud'cu bir çözümlemeyle araştırılacak olursa belki de bunun altından; bilinç altındaki, insanoğlunun isteyip de sahip olamadığı tek şeye, 'uçmak'a özlemin bir dışa vurumu, çıkacaktır...

Konumuza, tasarıma dönelim.

Andrew English diğer tasarımlarına bakarken, yaratıcı diğer bir tasarımı; Wedding Band Collection ile; güzel bir fikrin, sadelikle buluşması ile ortaya çıkan, son derece özel bir tasarımla beni kendine hayran bıraktı.



Andrew English, (üstte örnek görselini gördüğünüz yüzükler) Wedding Band Collection ile; partnerlerin parmak izlerini, birbirlerinin yüzüklerinin iç ya da dış yüzeyine uygulayarak; yüzüğün anlamını bu tasarımla daha özel bir hâle dönüştürmüş.

Yakın zamanda, Kanlı Elmas / Blood Diamond (2006) filmi ile, elmasların hangi şartlarda, kimlerin canına mâl olacak şekilde çıkarıldığını izlemişseniz; öylesi popüler kültür sembolleriyle çok da ilginiz olmayacak bir bilinç seviyesi yakalamışsınızdır, diye düşünüyorum.

Bu durumda, umuyorum ki; öyle bir yüzüğe kıyasla, böylesi yaratıcı, özel tasarımlar ilginizi daha çok çekecek ve arkasındaki yaratıcı fikri daha çok takdir edeceksinizdir.

Yaprak kullanımıyla Leaf Pendant & Earrings Set, Leaf Wedding Band ilgimi çeken diğer tasarımlarından.

Andrew English
diğer tasarımlarını keşfetmeyi size bırakıyorum.

Yüzüklerin içine isim, tarih yazdırmak dışında ülkemizde böylesi enteresan uygulamalara rastlayanınız var mı? Bu tasarım sizin de ilginizi çekmedi mi?

(Görsellerin büyük hallerini görmek için, üzerlerine tıklayınız.)

7 yorum:

  1. yüzükdeki parmak izleri güzel fikirmiş

    YanıtlaSil
  2. her insanın parmak izi birbirinden farklı olduğuna göre; her yüzükle, eşsiz bir tasarım meydana gelmiş oluyor ve anlamlı, eşsiz, şık bir takı, üstelik oldukça da romantik :)

    YanıtlaSil
  3. inanılmaz! harika! bayıldım! ne kadar romantik, ne kadar özel, eşsiz bir fikir bu!

    gerçekten "paha biçilmez" bir takı. insanların hayatlarına mal olan bir minik parlak taştansa böyle anlamlı bir mücevheri taşımayı kim istemez?

    bu yazınızın ardından nasıl heyecanlandım anlatamam, sadece bu fikri ilk hayata geçirenlerden olmak için evlenesim geldi =D

    YanıtlaSil
  4. beğenmenize sevindim @mahallenin delisi. evet, heyecan verici bir tasarım, güzel bir fikir olarak bir kenarda bulundurulabilir.

    YanıtlaSil
  5. Yüzükdeki parmak izlerini görünce tatlı bir tebessüm oldu bende

    bak bakalım ne var burada bizim nikah davetiyemiz ve parmak izlerimiz

    http://www.edasuner.com/nikah-dairesi-ve-hazirliklar/

    YanıtlaSil
  6. :) evet, hakkın var gülümsemekte. bravo. davetiyede parmak izi kullanmak fikri, sade ama bir o kadar da anlamlı olmuş.

    farklı kullanım fikirleri üretebilen ve bunları hayata geçirebilen bir bünyeden de ancak böylesi özgün, tatlı bir davetiye beklenirdi zaten, şaşırmadım :)

    YanıtlaSil
  7. Canım benim beğenmene o kadar sevindim ki :) Çok şekersin ve zarifsin

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...