Aşk-ı Hürrem, Can Atilla



Aşk-ı Hürrem, yakın zamanda çıkan, yine birbirinden güzel parçaların yer aldığı, son Can Atilla albümü.

Can Atilla müziklerini uzun süredir zevkle takip edip, ilham verici etkilerinden istifade ettiğimden daha önce de bahsetmiştim. Aşk-ı Hürrem de, etkileyici müzikleriyle, arşivimdeki yerini aldı.
Can Atilla, "Cariyeler ve Geceler" ve "1453, Sultanlar Aşkına" albümlerinin fantastik Osmanlı üçlemesinin üçüncü, final albümü olan ''Aşk-ı Hürrem''de, notalarıyla hayal dünyamızı aralıyor ve "O zamanlar başka bir müzik vardı, bilmek imkansız ama hayal edebiliriz…." sözleriyle dinleyiciyi bu kez de Kanuni Sultan Süleyman dönemine götürüyor. Osmanlı'nın en güçlü ve en tehlikeli kadını Hürrem Sultan ve Kanuni 'nin yanı sıra Barbaros, Mimar Sinan, Piri Reis gibi tarihsel kahramanları da sanatıyla anıyor.

Albümün ilk video klibi 3-D animasyon olarak yine yönetmen Uğur Erbaş tarafından ''Aşk-ı Hürrem'' isimli şarkının radio edit versiyonuna çekildi. ''Aşk-ı Hürrem'' şarkısını Saraybosnalı ünlü pop yıldızı Lejla Jusic ve Ayça Dönmez seslendirdi. Klipte Hürrem Sultan'ı, Brezilyalı manken Carime Bitar canlandırdı.
Aşk-ı Hürrem'deki her bir parçadan ayrı ayrı söz etmek istiyorum ama burada yerim dar. O yüzden albümden seçtiğim, en beğendiklerimden diyebileceğim birkaç parçayı [Aşk-ı Hürrem (Radio Edit), Rodos Korsanları, Mahidevran, Barbarosa - Denizlerin Efendisi], dinleyebilmeniz için Odeo'daki alanıma aktardım. Böylece siz hem Aşk-ı Hürrem'deki enfes müziklerin tadını keşfedin, hem de hafta sonu müziğimiz olarak burada yer almış olsunlar. Albümdeki, Mahidevran'a özellikle dikkatinizi çekmek isterim; art arda dinlemekten kendimi alamadıklarımdan biri.

Mahidevran-ODEO

www.canatilla.com'da; sanatçı ve eserleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak mümkün. Aşk-ı Hürrem'deki parçaların öyküleri de, bunların arasında...


Aşk-ı Hürrem parçasının videosu, bu gönderiyi yayımladığımda henüz ulaşılabilir değildi, o yüzden şimdi ekliyorum.

Uğur Erbaş tarafından hazırlanan Aşk-ı Hürrem videosu, diğer işleri gibi gayet başarılı. Kendisinin ugurerbas.blogspot.com altında bir de blogu var, zamanında ilgiyle takip ediyor olduğum. Fakat şimdilerde pek güncellenmiyor, güncellenmesini ve projelerini detaylarıyla blogundan izleyebilmeyi istiyoruz!

[Yazı, 15 Aralık'ta yayımlanmış, video ilave edilerek 24 Aralık'ta editlenmiştir.]

2 yorum:

  1. Çok güzel bir seçim...Aşk-ı Hürrem'i daha önce duymamıştım,dinledim ve çok beğendim...harika bir müzik zevkin var,odeo listendekileri dinliyorum şimdi...

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. beğenmene sevindim Delfina, teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...