Yapmayı Ertelediğimiz Kolay İşler [mim]

Ters Meditasyon'dan Devrim Bey -teşekkür ederim-, "Bir Türlü Yapamadığım Kolay İşler"i merak etmiş. Aslında bu, konusu "Yapmak Zorunda Olduğumuz Halde Bir Türlü Yapmadığımız Kolay İşler" olan, taze bir mim pası. Cevap yazıp, konuyu, bağlantılarımdan rastgele seçeceğim bloglara yönlendireceğim...

Zamanında kolay işler yapılmayıp, biriktirildiğinde; zor işler hâline dönüşürler, biliyoruz. G
enelde tüm işlerimi zamanında yapmaya çalışırım. Fakat yaşamımda kesinlikle, sadece 'zorunda olma' hâli o işi yapmam için yeterli bir kriter değildir. Yapılacak her ne ise, mutlaka öncelikle onu yapmayı istiyor olmam gerekir. Aksi hâlde, başka bir yol bulurum.

Şu sıralar, geçen haftalarda verdiğim birkaç kiloyu geri almak, hem de kan yapsın diye -doktor tavsiyesiyle- kuru üzüm/kayısı taşıyorum çantamda. Sadece taşımamam, arada atıştırmalık olarak değerlendirmem gerekiyor onları ama, a
rada bir şeyler atıştırma alışkanlığım olmadığı için ya da aklıma gelmediklerinden, bu konuda pek başarılı olamadım.

K
imyasal ilaçlar bir taraftan yarar sağlarken diğer taraftan bilmediğimiz olası zararlara kapı açıyorlar. Tercihim, doğal yollarla gereken takviyeyi yapmaktan yana. Kararlıyım. Bakalım zaman ne gösterecek.

Bunlar olurken enfes bir tat da keşfettim, onu da paylaşayım hemen, siz de deneyin isterim. Salata sosunda biraz beklemiş kuru siyah üzümler, içlerine salatanın suyunun girmesiyle yumuşayıp şişiyorlar ve salatayla yerken ağızda dağılarak harika bir tat ortaya çıkarıyorlar...


Bu konu başlığı altında söyleyebileceğim, ertelediğim diğer işlerden biri de, zaman bulup kitaplığımdaki kitapları daha kolay yönetilir hâle getirmek.

Aldığım kitapların listesini, maalesef hâla bir Excel dosyasında tutuyorum. İçerik bilgisi, yazar, yayınevi, kapak görüntülerine -film arşivlerimizi yönettiğim gibi bir yazılımla- tek tıklamayla ulaşabileceğimiz bir sistem oluşturmak istiyorum. Bu maksatla kullandığınız ya da önerebileceğiniz bir program olursa iletebilirsiniz, sevinirim...

"Yapmak Zorunda Olduğumuz Halde Bir Türlü Yapmadığımız Kolay İşler" mim pasını, blog bağlantılarım arasından rastgele seçtiğim dört bloga -evet bu, tarafımdan aldığınız bir mim pası, fakat katılımınız tabii ki keyfi- gönderiyorum. Ferruh Mavituna, DiyomKi, Nahnu, Cisday. Peki siz bu aralar hangi kolay işleri yapmaya üşeniyorsunuz?

[Bloglar arasında bağ kuran eğlenceli minik bir oyun olarak niteleyebileceğimiz, mim, nasıl çalışıyordu, derseniz; ortaya bir konu atılıyor, blog yazarları buna kendi bloglarında değinerek katılıyor, sonrasında seçtikleri başka bir blogu işaret edip, aynı şeyi yapması için gönderiyorlardı...]

5 yorum:

  1. Birazdan yola çıkıyorum, akşam unutmazsam mim'i alırım.
    İstediğin gibi bir program vardı sanırım bende. Onu da akşam gönderebilirim. Olmazsa bir seslen be nhatırlarım. :)

    YanıtlaSil
  2. Lyn Hanım, merhaba,

    Ben de aynı sıkıntıyı çekiyordum uzun zamandır. Üstelik excel üzerinde bir listem dahi yoktu.

    Kullanacağım programın ücretsiz bir program olmasından hareketle arayışlarım sonucunda Tellicoda karar kıldım.

    Eğer linux kullanıyorsanız, kesinlikle tavsiye ediyorum. (Kullanmıyorsanız, bence deneyin.)Türkçe olması, bütün işi xml üzerinde halledip başka hiçbir programa ihtiyaç duymaması en önemli özellikleri.

    Saygılar,

    YanıtlaSil
  3. Tortu bey,
    merhaba, sizi burada gördüğüme sevindim, blogunuzu eskisi kadar sık güncellemiyordunuz, merak etmiştim., iyisinizdir umarım...

    excel'deki kitap listemi içine import edebileceğim bir program, işimi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. sonrasında kapak bilgilerini, diğer detaylarını amazon.com gibi bir veri tabanından kendi bağlanıp güncelleyebilse, başka bir şey istemem (:

    öneriniz için çok teşekkür ederim. linux kullanmıyorum, maalesef. ama 'tellico'nun kullanımı oldukça pratik gözüküyor, not aldım müsait bir zamanda detaylı inceleyeceğim.

    Eloy bey,
    teşekkür ederim. zaman sınırı yok, konu ilginizi çektiyse istediğiniz zaman yazabilirsiniz. eminim okuması eğlenceli olacaktır (:
    kitap konusundaki program önerinizi de duymak hoşuma gider tabii...

    YanıtlaSil
  4. Yukarıda yazdığınız tüm özellikleri (içe aktarma, amazon'a bağlanma vb.) yapar Tellico.

    Bu arada gayet iyiyim ve daha da iyi olacağım çok yakında.

    Güncellemelerime ise yakın zamanda başlayacağım... Teşekkürler, çok...

    YanıtlaSil
  5. Tortu bey, tekrar teşekkürler. Kitap yorumlarınızı takip etmek, iyi haberlerinizi almak için buralarda olacağım (: sevgiler...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...