Arabesque, Sandra Nasic



Arabesque, Graphic Design from the Arab World and Persia; merak ettiğim yayınlardan biri. İçinde dikkatimi çeken oldukça hoş çalışmalar var. Mısır, İran, Arap kültürü etkisindeki tipografi, kaligrafi, illüstrasyon, logoların gelişimini gözlemleyebilmek için iyi bir kaynak olarak da değerlendirilebilir. Ayrıntılı bilgi için gestalten detay sayfasını kullanabilirsiniz.



Sandra Nasic 'Signal' albümü, geçtiğimiz sonbahar çıkarmıştı. Onu Guano Apes solisti olarak anımsayacaksınızdır. Daha önce dinlemediyseniz, güçlü bir vokali ve arşive eklemeye değecek bir albümü olduğunu söyleyebilirim.
Benim gibi arada geri dönüşlerle dinlemekten kendinizi alamayacağınızı düşünüyorum.

'Right Lane', bugün dinlediklerim arasındaydı, hafta sonu müziği olarak da burada bize eşlik etmeye devam edecek. Bu sayede hakkındaki düşüncelerimi de test edebilirsiniz.

03-sandra_nasic-ri...
eSnips müzik player'ı da böylece blogumda ilk kez denemiş oluyorum. Yazının solunda durmamakta inatla direnen bu sevimli(!) kuş marifetiyle
Sandra Nasic 'Right Lane'i dinleyebilirsiniz.

İşitsel olarak tatmin edici fakat
müziğe sevimli(!) bir kuştan daha güçlü görsel öğeler eşlik ediyor olsaydı fena olmazdı, diye düşünürseniz; DailyMotion marifetiyle alttaki Sandra Nasic 'Fever' videosunu izlemeye devam edebilirsiniz...

4 yorum:

  1. Guano Apes'i çok dinlerim ben. Ara ara Guano Apes olarak arama yapıp yeni bişeyler var mı diye bakıyodum hep. Sayenizde Sandra Nasic'in solo bir albüm yaptığını öğrendim. Dinliyorum bu ara sürekli. Vokali özlemişim çok, o yüzden sevesim var ama yine de "planet of the apes" ve "proud like a god" şimdilik favorim olmaya devam edecek gibi :)


    open your eyes 1

    open your eyes 2

    YanıtlaSil
  2. @dbadioxide mirror,
    'Signal', Sandra Nasic vokalinden uzak kalmamamızı sağlayacak, fena olmayan bir albüm olarak da değerlendirilebilir tabii. Guano Apes grup performansıyla kıyaslamıyorum zaten, eski albümleri hakkında ben de benzer şeyler düşünüyorum (:

    Önceki yorumunuzda, yazarken Türkçe karakterleri kullanamadığınızı söylemiştiniz, şimdi buna bir çözüm bulduğunuzu görüyorum (: gösterdiğiniz bu özen ve paylaştığınız video linkleri için çok teşekkür ederim.

    Ben de şöyle bir şey yapayım o halde, 'Proud Like a God' albümünden sevdiğim parçalardan biri Guano Apes - Get busy (live) videosunu da izlemiş olalım bu fırsatla (:

    YanıtlaSil
  3. Yazım Türkçeleştirme Programı için çok teşekkür ederim. Dün gece yani bu sabah ilk denememi yaptığımı söylemeyi unutmuşum.
    Yorum yazmadan önce link'e geri dönmek gerekiyor. Bir miktar kopyala-yapıştır yapmak lazım. Bu ilave bir adım ama alışınca rahatsızlık yaratmayacak kadar pratik bence. Özellikle bazı türkçe kelimeleri kullanmamanın sıkıntısını ortadan kaldırdığı için rahatladım açıkçası:)

    Get Busy görünce şimdi de Allies geldi aklıma. E bu böyle devam eder sanki:)

    YanıtlaSil
  4. @dbadioxide mirror,
    Evet. Guano Apes coverlarından, animelerde kullanılan fon müziklerinden bahsetmeye başlarsam konu daha çok uzar (: iyisi mi bırakalım meraklıları keşfetsin. Katılımınızla konu içeriğini zanginleştirdiniz, tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...