Coroflot, Float, Polaroid



www.firebrand.com, bugünlerde pek çoğumuzun eğlenceli zaman geçirgeci; kahvelerimizi içip kısa filmler arasında geziniyoruz.

Öğleden sonra, coroflot.com'un '2007'de dünya genelinde tasarımcılar ne kadar kazanmış' araştırması -ki, Coroflot her yıl, grafik, ürün, web, moda, mimari gibi pekçok alanda çalışanlar üzerinden yaptığı anketlerle bu araştırma sonucunu çıkarıyor- üzerinde kritikler yapıp sıkılınca mini bir de firebrand turuna geçtik.

Geçen yazdan anımsayacağınız,
Zune Art filmlerinden 'Float' (the mood of float) izlerken -altaki video-, kızın çantasından çıkarıverdiği Polaroid fotoğraf makinesini görünce arkadaşım, üretimi durdurulan makinelerinden sonra artık filmlerinin de -ki onlar da zor bulunuyordu zaten- üretilmeyeceği haberini, anlattı [bknz: boston.com- polaroid shutting 2 mass, wikipedia-polaroid corporation, instant film] Duyumsattığı, bir sürecin sonu, yeni bir level'a geçişe tanıklığın getirdiği, tuhaf bir histi. Evet, teknoloji rüzgârını arkamıza aldık heyecanla ilerliyoruz...



Float Concept: 72andSunny / Los Angeles, CA. Creative Director: Glenn Cole. Writers: Jason Norcross, Bryan Rowles. Animation: Vitamin / Chicago, IL. Music: "Hopelist" by What Made Milwaukee Famous. Animasyonla ilgili detaylara, Zone Art'daki sayfasından da ulaşılabilmekte.

Hopelist, animasyona oldukça yakışmış. What Made Milwaukee Famous albümü 'Trying to Never Catch Up, Hopelist haricinde başka güzel parçalar da barındırıyor.

Eğer fotoğrafçılıkla ilgiliyseniz, Yıldız Üniveristesi Beşiktaş kampüsü Oditoryum Sergi Salonu'nda, 16 Şubat'ta Murat Germen'in "şimdilerde fotoğraf" ismiyle vereceği semineri de bu fırsatla kaçırmamanızı öneririm. Bahsedeceği farklı ülke ve kültürlerden çeşitli fotoğrafçılık pratikleri, zihin açıcı olacaktır. Katılmak için, PhotoLine seminer kayıt sayfasını kullanabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Yine zevkle, bir solukta okudum yazını. Seminere katılmayı çok isterdim aslında başka bir planım olmasaydı.
    Paylaşımın için teşekkürler Lyn.

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim burçin, beğenmene sevindim (:

    YanıtlaSil
  3. Bu bilgilendirici ve ilgilendirici yazı için ben de teşekkür ederim. Blogun tamamına sinmiş bu el emeği, göz nuru tavır gerçekten harika. Meslektaş olmamıza rağmen, benim kendi bloğumdaki seçimim üzerine, böyle bir blogu izlek olarak sahipleniyor olmaktan da mutluyum, eğer kabul edersen tabi. (: Bloglar başucuna konamıyor tabi ama gözden de asla kaçmıyor (;

    YanıtlaSil
  4. rabarba bey, blog içeriğinin ilginizi çekmesine sevindim, 'izlek olarak sahiplenilmek' de (ziyaret edilen linklerin header sarısına dönüşüvernesi de hoş bir detay olmuş) mutluluk verici (: çok teşekkür ederim.

    ah! bu arada, yorum bıraktığınız bloglar sizi bulmak isterlerse -yorumun üstündeki isim linkine tıkladığında- çıkmaz sokaklarda kalıp bu havalarda üşüyorlar (: blogger, profilinize ulaşımı etkinleştirmenizi tavsiye ediyor, bilginize...

    YanıtlaSil
  5. Rica ederim, gün olmuyor ki işe yarar ve benim gözden kaçırdığım bir şeyi siz hazırlatmayın... (: teşekkür ederim önerileriniziçin.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...