Sweetness and Light, Whistle Song

Zihninizde dolaşan bir müziğe eşlik ettiğiniz ya da sırf ondan kurtulmak için üzerine başka müzikler dinleyip, o yeni melodilere takılmak istediğiniz olmuştur. Kill Bill: Volume 1 Soudtrack'ten, Twisted Nerve tüm gün dilime dolandı. Eve dönerken arabada -Feridun Düzağaç'ın yeni albümü- 'Uykusuza Masallar'ı bile dinledim. Olmadı, hâlâ mırıldanıyorum. Bu sebeple onu, hafta sonu müziği olarak burada bırakıp, yeni başka şeyler mırıldanmaya geçebileceğimi umuyorum. Fakat ondan önce, bu post gönderi sınırları içinde Şubat ayı Ay takvimimiz yer alsın ve güzel de bir animasyon izleyelim.



Christof [bknz: üstteki görsel], işlerini keyifle takip ettiğim Job Joris & Marieke animasyon stüdyosu ürünü, birbirinden eğlenceli 3D karakterlerden biri.


''...yollar/seçenekler ne kadar çok olsa da kalbimizin sesini dinleyip istediğimizi yaptığımız sürece, doğru yolda olduğumuz''u bana eğlenceli bir şekilde anımsattığı için daha bir hoşuma gittiğinden; Christof'un yer aldığı, bir tanıtım için hazırlanan Shape your desire animasyonuna [linke ya da görsele tıklayarak izleyebilirsiniz] burada yer vermek istedim.


Zaten siz, www.jobjorisandmarieke.com ziyaret edip, Pelle ve -sanatı sevmesine rağmen bir türlü anlayamadığı için tuhaf durumlara düşen- Blanca gibi diğer daha birçok karakterin dünyasında keşfe çıkmaktan kendinizi alamayacak, bu keyifli gezintinın tadını çıkaracaksınızdır, diye düşünüyorum.

20 Şubat'a denk gelen dolunayıyla, bu ayki Ay'ın aydınlık yüzü Ay evreleri takvimimiz, altta.



20 Şubat'ı 21 Şubat'a bağlayan gece tam Ay tutulması olacak. Meraklılarına duyurulur. Eğer hava açık olursa, tam tutulma evresi Türkiye'den, Ay batarken izlenebilecek, tabii erken bir kahvaltı macerasına girmek isterseniz -çünkü 06:30 gibi bir saate denk geliyor- [bknz: 21 Şubat 2008 Tam Ay Tutulması].

Tatmin edici parçalardan oluşan bir albüm, Kill Bill: Volume 1 Soudtrack'ten, 'Twisted Nerve' iki farklı yorumuyla hafta sonu müziği olarak burada yer alıyor.

Tabii, bu arada filmi de biraz anımsamak hiç fena olmazdı, derseniz; Youtube'daki Kill Bill-In the Hospital (Twisted Nerve) videosunu izlemenizi önerebilirim.

Tercihim 'Whistle song'un techno remix olarak hazırlanmış hâlinden yana ama, hazırda web'den buraya alabileceğim sadece bu iki yorumu bulabildim -dinlemek için imeem player'ın play tuşuna bastıktan sonra, bağlantı hızınıza bağlı olarak dinlemek için biraz beklemeniz gerekebilir-, onu da imeem servisi marifetiyle gerçekleştirdik.



Peki sizin bu sıralar zihninizde hangi müzikler dolaşıyor? Varsa, dilinize dolanan melodilerden kurtulma yöntemlerinizi de paylaşabilirsiniz benimle.

7 yorum:

  1. Tesadüfün bu kadarı olurmuş:))
    Aylardır Kill Bill vol II'den Malaguena Salerosa ya takılmış durumdayım. telefonum onunla çalıyor, ilk bira onun eşliğinde açtırıyor kapağını çakmağıma:)))
    Şarkının altı ayrı versiyonunu buldum; klasik, jazz ve etnik versiyonları da harika... Ama ben bu şarkıyı nasıl aşıcam hiç bir fikrim yok:)) Hoş aşmayı da pek istediğim söylenemez:)))
    İyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. Senelerdir dinlemekten sıkılmadığım soundtrackelri var. En sevdiğim de filmle tekrardan tanınan "my baby shut me down.."

    YanıtlaSil
  3. Emrah, evet, Malaguena Salerosa, özellikle başlangıcıyla takılınmayacak gibi değil. Ama bu biraz da beğeni sonucu, kararlı bir yönelim gibi duruyor, aylar sürebildiğine göre (: Albümü beğeniyorum o ayrı tabii fakat benimkisi, bilinç altının yukarı itip açığa çıkardıklarından, günlük olanlardandı -bazen böyle oluyor-, pazar günü geçti (:

    Eda, remixleri de orijinali de enfes müziklerden biri, o. Beğendiğimiz müziklerin sonradan filmlerde kullanılıp popüler olmasının tadı da bir başka oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Orhan Atasoy ve Gemiler, bilmem hatirlar misiniz?

    YanıtlaSil
  5. evet, zamanı içinde geyet orijinal bir klibi de vardı. sayenizde anımsamak güzel oldu teşekkürler (: sanırım siz de, sonraki coverlarında aslının tadını bulamayanlardansınızdır compir bey.

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle oyle, bir sarkiyi nedense ilk soyleyen benim icin hep daha guzel soylemis oluyor. Bu arada, Kill Bill'den de http://www.youtube.com/watch?v=eV8JlNdcOEs&feature=related
    videosunu hatirlamadan gecmeyelim :) saygilar...

    YanıtlaSil
  7. Meiko Kaji - Urami Bushi için teşekkürler (: harika oldu...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...