Neye Göre Doğal, Hilary Duff, Fotoğraf [mim]

Artemis hanım, konusu "makyajsız ve poz vermediğimiz bir fotoğrafımızı yani doğal halimizin yansıdığı bir fotoğrafımızı paylaşmak" olan bir mim pası göndermiş, blog sahillerimize.

Fotoğrafını paylaşacak kadar özele girmeyen bir blog sahibesi olduğumu, sanmıyorum ki göz ardı etmiş olsun; mutlaka bu mim pasını bir yerlerinden eğip bükerek bloguma uyarlayacağımı düşünmüş ve benden enteresan bir şeyler bekliyor olacağını tahmin ediyorum.

Kendisine bu fırsatla, son zamanlardaki yoğun temposu arasında kolaylıklar dileyerek, ilgisi için çok teşekkür ediyorum.

Mim konumuzda bize, sevimli duruşuyla beğendiğim Hilary Duff eşlik edecek.

Konuyu,
minik bir rötuşun, bakımlı ve en uygun ışıkta çekilmiş bile olsalar fotoğrafları, nasıl daha güzel hâle bürüyebildiklerine bağlayacağım.

Hilary Duff'ın bir fotoğrafının Photoshop'la rötuşlanmasını izleyeceğimiz alttaki
eğlenceli video ile, sihirli bir dokunuşun yaratacağı etkileyici farka tanık olacağız.


Fotoğrafın teknolojinin nimetlerinden istifade edilerek dönüştürüldüğü son hâline kıyasla ilk hâli, aslında Hilary Duff'ın tüm o makyajlı ve poz verilerek çekilmiş özenli duruşuna rağmen ne kadar sönük kalabiliyor, öyle değil mi? Neye göre doğal, sorusu, bu noktada zihinlerde uçuşuyor. Teknolojik imkân, beceri ve hayal gücüyle çok şey mümkün!

Her ne kadar, yakın zamanda aldığımız Photoshop'ın logo değişim haberi bizi hayal kırıklığına uğratmış olsa da, saniyeler içinde harikalar yaratmayı sağladığı için programın sunduğu imkânların hakkını teslim etmek lâzım.

Photoshop'ta açtığınız fotoğrafta, yüzde hafif fondöten etkisiyle sağlanmış bir pürüzsüzlük ve canlı görünüme ulaşmak için, minik bir püf noktası; 'channels' sekmesinde 'red' kanalını kopyalayıp, fotoğrafın üzerine yeni bir 'layer' atayarak yapıştırdıktan sonra o layerı 'luminosity' olarak ayarlayın.

Hilary Duff makeover 2 ve makeover 1 videolarına ise, YouTube altından erişebilirsiniz.

Bahsi geçen bu mim pası oyununa dahil olmak isteyenler, gerekli pası benden aldığını düşünerek bloglarından katılabilirler. Onun haricinde si-men, eda, yağmur'a, keyfince yorumlayabilecekleri bu pası gönderiyorum.

1 yorum:

  1. Canım benim düşünerek eklemen büyük incelik ancak sana bir mail attım sevgilerimi sunuyorum ve seni sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...