AlphabetCity, Le Cafe



Olivier Gaudry, AlphabetCity altındaki portfolyosu; renk, desen ve font kullanımıyla, görülesi.

Her şeyin tıpkı bir puzzle'ın parçalarıymış gibi yerli yerine oturduğu anları, seviyorum.

Bir proje üzerinde çalışıyoruz. Önceden çalıştığımızın aksine bu defa arada biraz huysuz ve pek de ne istediğini kendi de bilmeyen bir muhatabımız var. Hazırlanan tasarımlar birkaç defa geri döndü ve artık son noktayı koymamız gerekiyor. Zaman sarktı ve diğer işlerimizle çakışmaya başladı...

Akşam taslaklar üzerinde çalışırken sıkılıp, minik bir ara vererek, e-postalarımı ve
blog reaksiyonlarımı kontrol edeyim dedim.

Alttaki video, gece otururken fazla kahve tüketmememi hatırlatan bir dostumun gönderdiği e-posta'daydı. Kahvenin bünye üzerindeki etkilerini betimleyen eğlenceli bir animasyon. Ayrıntıları, Video Le Cafe başlığında.



Nasıl olsa istediğim gibi bir sonuç alamadan rahat edemeyeceğimden, yine geç uyuyacağım uzun bir gece olacağını sanıyordum. Oysa, Eda'nın denk gelip ilettiği Graphic ExchanGe'in linki üzerinden rastgele bağlantıları takip ederek vardığım AlphabetCity portfolyosu ve üstte gördüğünüz Storm Trooper; aklımdaki varyasyonlara nokta koyarak, neredeyse işin son haline karar vermemi sağladı.

Blog reaksiyonlarımdan birinin beni götürdüğü Volkan'ın paylaştığı üç müzikten biri, Infected Mushroom’dan Psycho'yu da fon müziğim yaparak, böylece ilham verici iki güzel fısıltıyla, kısa sürede sonuca ulaşmış oldum. Bu anekdot, onlara da bir teşekkür.

Son tabloyu kısa sürede görebildiğim böylesi anlar, müşterinin de içine sineceği bir iş olacağının da habercisi, benim için.
Bazen, zihnimizi tetikleyecek bir şeyler görene kadar karar veremeyiz. Aslında neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruzdur ama, onun su üstüne çıkması gerekir. İhtiyacımız olanı fark ettiğimiz o bir an ise, her şeyin yerli yerini bulduğu andır. Sonrası için fazla bir şey yapmamız gerekmez.

Neyin, neye sebep olacağı belli olmayan bir hayatta yaşıyoruz. İleteceğiniz böylesi ilham verici fısıltılara açık olduğumu, arada bir kez daha belirtmek isterim. Özellikle önümüzdeki dönemde vizörünüze takılacak, sarı yapraklar ve sonbahar temalı fotoğrafları görmeye, hiç hayır demem.

3 yorum:

  1. Canım beğenmene çok sevindim.

    YanıtlaSil
  2. ''Neyin, neye sebep olacağı belli olmayan bir hayatta yaşıyoruz.'' Bu söz çok doğru olmuş geröekten bir bakıyorsunuz hiç tahmin edemeyeceğiniz bir yerdesizin bir bakıyorsunuz yok olmuşsunuz. İlk önce çok özür dilerim çok geç cevap verdim hem mim dalganıza hem de bu konulara. Şimdi müzik olayına gelince istersen bende böyle uçmayı sağlayacak çok arşiv var bir ara toparlar bir yolla atarım sana iyi bir arşiv sahibiyim diyebilirim. Biraz çingenelik var bu konuda ama olsun torunlarıma bırakacağım üç beş trans parça olsun ama dimi:)) Benşm için çok önemli ama kafası iyiken insanın daha çok etkili oluyor. Mesela ben oyunlara çıkmadan önce muhakkak bir şişe şarap içerim snra son bir saat kimseyle konuşmam ve takarım mp3 keserim dünyayala ilişkimi başlarım uçmaya ama en çok geri dönüş çok sorun oluyor. Neyse çenem fazla açıldı benim kolay gelsin saygılar .

    YanıtlaSil
  3. konsantre olabilmek için müziğin etkisini kullanmak, işe yarayan bir yöntem. müzik türü ise duruma göre değişebiliyor.

    arşiv paylaşımı önerin için çok teşekkür ederim. hımm.. ne güzel, bulamadığım müzikler olduğunda arşivine güvenebileceklerim arasına biri daha eklenmiş oldu :)

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...