Typolution, Nostrand, Ratatat

Sintisayzır ve elektro gitar kullanımıyla, hafif bir elektronik müzik+rock+hip hop karışımı olarak niteleyebileceğimiz Ratatat müziklerini, enstrümantal ağırlıkta olması ve akustik gitar melodilerini elektronik müzik altyapısında kullanma becerilerinden dolayı, arada dinlemekten hoşlanıyorum.

Grubun hoş, değişik bir müzikleri olduğu söylenebilir. Vokalsiz halleri tercihim olsa da, son albümlerindeki müziklerde rap vokalleri daha bir hissedilir hâle geldi. Ratatat web sitesinden müzikleri dinlenebileceği gibi, grupla ilgili diğer detaylara da ulaşılabilir.

Mike Stroud ve Evan Mast’ın oluşturduğu New Yorklu grubun müziklerini, çeşitli reklamlardan ya da tv şovlarından anımsıyor olabilirsiniz. Fakat şimdi burada Ratatat 2006 albümü Classics'ten 'Nostrand', bir animasyona eşlik ediyor olduğu için bizimle beraber olacak.

Ratatat, 'Nostrand' müziği eşliğinde; grafik tasarımcı Olivier Beaudoin yaratısı; Typolution.


Siz, tipografi kullanımıyla leziz animasyon Typolution videosunu izlerken, ben de bu kısa filmle ilgili minik birkaç detay aktarmak istiyorum.

Typolution; Kuzey Amerika’nın en saygın film festivallerinden biri olarak kabul edilen, Kanada’da düzenlenen 38. Montreal Film Festivali'nde başarılı bulunan kısa filmlerden biri ve yaratıcısı Olivier Beaudoin web sitesi kalomnie.ca altındaki portfolyosu bünyesinde, kısa filmi izlemek ve detaylarına ulaşmak mümkün.

Bu noktada güzel bir haber de,
3-9 Kasım 2007 tarihleri arasında İzmir'de bulunacaklara; Montreal’den Ödülle Ayrılan 10 Film, düzenlenecek olan 8. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali bünyesinde, izlenebilecek ve O filmlerden biri de Typolution (Olivier Beaudoin, Kanada) olacak. Diğerleri ise, 'Montreal’den Ödülle Ayrılan 10 Film İzmir’de' başlığından görülebilir.

3-9 Kasım 2007 tarihleri arasındaki 8. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ile ilgili detaylar, heberler www.izmirkisafilm.org adresinde. Ünlü birçok festivalden ödüllü birçok film izleyebilecek İzmir'li sinema severler oldukça şanslı...

Festival des Films du Monde de Montréal Official Website (Montreal World Film Festival - Montreal International Film Festival) And the winners are...

Typolution yağmurlu, bulutlu havasıyla, tam da bu güzel sonbahar günlerine yakışmadı mı? Ne dersiniz?

dip not:
merak ediyorum, blogum her gün 01:34 itibariyle düzenli olarak doruk.net'ten ziyaret ediliyor bir süredir, neden acaba?
'Spam'ci Shopping ve İlgisiz Blogbul!?' yazımdan sonra, Blogbul dizininden çıkma çabam sonuçlandı sanıyordum. Oysa www.blogbul.com/flynxs-s-7.html başlığında, blogumun isteğim dışında listelenmeye devam ediyor olduğumu fark ettim. Blogbul'daki iletişim paneli çalışmadığı gibi, e-postama da yanıt alamadım. Bu ne ilgisizlik?! Buradan dizin sahibine sesleniyorum! Gerekeni yapın lütfen.

0 yorum:

Yorum Gönder

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...