24 Kasım

...Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun elde ettiği kazanımlar sönük kalır.

Milletimizi geçek mutluluğa, kurtuluşa ulaştırmak istiyorsak, bizi ölümden kurtaran ve hayata götüren bugünkü idare şeklimizin sonsuzluğunu istiyorsak, bir an önce büyük, kusursuz, nurlu bir irfan ordusuna sahip olmak zorunluluğunda bulunduğumuzu inkar edemeyiz...
Atatürk'ün Öğretmenlere Hitabı
(KÜTAHYA LİSESİ - 24 MART 1923)
Baş Öğretmen sıfatıyla Atatürk'ün resmini ve öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmadan, bir bölümü buraya almak istedim. Onun sözlerini hatırlamak için, bir fırsat daha yakalamış olduk. Ne güzel!

Geleceğimizi şekillendirmede, özellikle ilk okul öğretmenlerimizin payı büyük. İsmi neydi, siz nasıl anımsıyorsunuz ilk öğretmeninizi?

Sevgiyle bakan gözleri, şefkatli yaklaşımı, fakat bunun yanında disipline verdiği önem, kitaplara gösterdiği özen, güzel yazısıyla anımsıyorum Yıldız Öğretmen'imi.

Okumayı, çarpım tablosunu bilerek okula gelen bir çocuğu; matematik zekâsı kuvvetli diye o alana yöneltmek yerine, resim yapmaya, yaratıcılığını geliştirmeye teşvik ettiği için, minnettarım O'na. Şimdi, severek yaptığım işimin temelinde, onun bu tavrının payı büyük.

Mesleğine saygısı olan ve zor şartlarına rağmen işini severek yapan tüm öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!

1 yorum:

  1. Şuan da onlara teşekkür ederken bile onların öğrettikleri harfleri kullanıyoruz.

    Hakikaten emekleri büyük...

    YanıtlaSil

Merhaba! Flynxs | Lynist weblog yorum bırakma alanındasınız.
Ziyaretiniz, ve yorumlarınızda Türkçe Yazım Kuralları'na göstereceğiniz özen için teşekkür ederim!

İçerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi, hissettiklerinizi, alttaki metin kutusuna yorumunuzu -isim, e-posta, varsa web site gibi detayları da belirterek- bırakarak paylaşabilirsiniz (yorumlarınızda bold, italik görünüm ve link vermek için < b>, < i>, < a> gibi bazı HTML etiketlerini de kullanabilirsiniz).

Saygı sınırlarını aşan ifadeler ve spam içerikli olası yorumlara yer vermemek için, bu blog'da yorumlar, onaylandıktan sonra yayımlanır. Yorumunuzu gönderdikten sonra burada eş zamanlı olarak görüntüleyemezseniz, endişelenmeyin, bu sebepledir.

Flynxs altındaki tüm yorumlardan anında haberdar olmak için yorumlara RSS ile abone olmayı unutmayın. (Bknz: RSS nedir?, Feedlerimi Nasıl Yönetirim?)

Olası soru, öneri ve görüşlerinizi bana, isterseniz 'gmail' adresim 'flynxs.blogspot' üzerinden de iletebilirsiniz...